ILOK: Gradonačelnica kojoj je pao proračun (pre)bacila se na borbu protiv korupcije

HRVATSKA ČLANICA JUSTICE LEAGUE

Iločka gradonačelnica se (pre)bacila na borbu protiv korupcije

Državna tijela nadležna za borbu protiv korupcije Sindikat upućuje na dogovor oko stvarne i mjesne nadležnosti s Iločkom gradonačelnicom, kako im se poslovi ne bi preklapali

(SDLSN, 23. siječnja 2019.) Gradonačelnica Grada Iloka Marina Budimir objavila je ovih dana svojim sugrađanima poziv da joj se osobno obrate ukoliko ih je netko od gradskih službenika i „zaposlenika“ (to bi valjda bili namještenici, ali nismo sigurni na koga je gradonačelnica mislila) tražio novac za određene protuusluge.

U „pozivu“ je objavila broj svog mobitela, adresu elektroničke pošte i obećala poduzimanje odgovarajućih mjera.

S time u svezi Sindikat upozorava građane Iloka da gradonačelnica koja je na sebe preuzela ulogu državnog odvjetništva i policije, koji se u pravnoj državi bave problemima mita i korupcije, pod „odgovarajućim mjerama“ možda podrazumijeva i donošenje presude i izvršavanje sankcije nad službenicima i „zaposlenicima“ koje joj prijave, te da prije nego što joj se obrate zbog toga što je od njih netko tražio mito, možda ipak odu na policiju umjesto u ured „super gradonačelnice“, budući da žive u Iloku i Hrvatskoj, a ne u Gotham Cityju.

Ako ne vjeruju Sindikatu, na stranicama Središnjeg državnog portala, pod poveznicom “prijava korupcije”, mogu pogledati kojim se tijelima u Republici Hrvatskoj prijavljuje ovo kazneno djelo i sami se uvjeriti da gradonačelnica Iloka nije među njima. 

Državna tijela nadležna za borbu protiv korupcije Sindikat upućuje na dogovor oko stvarne i mjesne nadležnosti s Iločkom gradonačelnicom, kako im se poslovi ne bi preklapali. S. Kuhar

 

Pročitajte još…