Inspektorat rada utvrdio da domar ima pravo na grijanje dok obavlja administrativne poslove

SLAVONSKI BROD
Inspektorat rada utvrdio da domar ima pravo na grijanje dok obavlja administrativne poslove

slbrod_domar

(SDLSN, 29. veljače 2016.) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH zaprimio je danas odgovor Inspektorata rada povodom priopćenja SDLSN u kojem je “ukazao na loše uvjete rada domara kod poslodavca Grad Slavonski Brod”, a zbog činjenice da je domaru za obavljanje administrativnog dijela posla dodijeljena ostava bez grijanja i stropa, u kojoj je termometar neposredno nakon “dodjele” pokazao cijelih 12 stupnjeva celzijusa.

sdlsn_www220Iz odgovora je razvidno kako je inspektor rada Područnog ureda Osijek, Ispostave u Slavonskom Brodu, obavio 17. i 23. veljače inspekcijski nadzor u Gradu Slavonskom Brodu, na mjestu rada u prostoriji “ostava – spremište domara” u kojoj se obavlja administrativni dio poslova radnog mjesta “Domar u Gradskoj upravi – referent zaštite od požara”.

Domar_Grad_Slavonski_Brod

“Nadzorom su utvrđeni propusti u primjeni propisa iz područja zaštite na radu na koje ste ukazali u vašoj predstavci, te su poduzete propisane inspekcijske mjere, odnosno doneseno je rješenje kojim je poslodavcu zabranjeno korištenje prostorije “ostava – spremište domara” za obavljanje administrativnih poslova dok se ne osigura grijanje prostorije u zimskom razdoblju i naređeno da izradi procjenu rizika za poslove na mjestu rada “Domar u Gradskoj upravi – referent zaštite od požara”, navodi se u odgovoru inspektorata rada.
Ovime je, nadamo se, riješena apsurdna situacija u kojoj je Grad Slavonski Brod kao poslodavac odlučio svog domara staviti na “hlađenje” u ostavu bez grijanja ili je pretpostavio kako je za vrijeme obavljanja domarskih poslova akumulirao dovoljno topline pa mu ne treba grijanje dok sjedi u svojoj “ostavi”. S. Kuhar

Pročitajte još…