ITALIJA HRVATSKIM VATROGASCIMA DONIRALA PET VOZILA

ITALIJA HRVATSKIM VATROGASCIMA DONIRALA PET VOZILA

ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) –  Izaslanstvo vatrogastva i civilne obrane Republike Italije predalo je danas u Zagrebu pet potpuno opremljenih vatrogasnih vozila hrvatskim kolegama.
Ključeve vozila namijenjenih vatrogasnim postrojbama u Pazinu, Rijeci, Novom Marofu i Požegi te Učilištu vatrogastva i civilne zaštite u Zagrebu preuzeo je ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić.

hina_logo

“Ova donacija pristigla je u pravo vrijeme” kazao je ministar. Dodao je kako je projekt talijanske potpore hrvatskom vatrogastvu samo početak zajedničke suradnje na suzbijanju požara, s obzirom da dvije zemlje na tom području imaju slične probleme. Podsjetio je da je prije pomoći u vozilima talijansko vatrogastvo organiziralo obuku za 24 djelatnika hrvatskih javnih vatrogasnih postrojbi.
Želju za nastavkom suradnje izrazio je i voditelj talijanskog izaslanstva, perfekt za vatrogastvo i civilnu obranu Mario Morcone.
“Hrvatski vatrogasci već dosta dobro surađuju s kolegama iz sjeverne Italije, a uskoro očekujemo i intenzivniju suradnju na široj razini”, kazao je Morcone. Predstavnike Hrvatske vatrogasne zajednice pozvao je u radni posjet sjedištu talijanskih vatrogasaca.
Talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Alessandro Grafini pohvalio je suradnju dviju zemalja te ustvrdio da će bilateralna suradnja biti još bolja kad Hrvatska uđe u Europsku uniju.
Uz gradonačelnike gradova, kojima će biti dodijeljena vatrogasna vozila, svečanosti primopredaje prisustvovali su ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Đuro Poldrugač te glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin.
(Hina) xam  yso