Ivan Katalenić još jedan mandat na čelu Podružnice sindikata Gradske uprave Grada Zagreba

Ivan Katalenić još jedan mandat na čelu Podružnice sindikata Gradske uprave Grada Zagreba

Lovran_skupstina170911_390

(SDLSN, 19. rujna 2011.) LOVRAN – Ivan Katalenić  i iduće će četiri godine biti na čelu Podružnice sindikata Gradske uprave Grada Zagreba, dok je za njegova zamjenika izabran Vlado Korbar.

sdlsn_www220Tako je odlučeno na izbornoj sjednici povjereništva podružnice održanoj u sindikalnom odmaralištu u Lovranu 17. rujna 2011. godine, na kojoj je usvojeno i izvješće o radu i financijsko izvješće ove najveće sindikalne podružnice Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

U izvješću se Katalenić kritički osvrnuo na rad podružnice i SDLSN u četvereogodišnjem razdoblju, posebno istaknuvši aktivnosti na ublažavanju posljedica donošenja Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi po lokalne službenike i namještenike, kojim su se, prvotno, plaće jedinica lokalne samouprave trebale izjednačiti s plaćama zaposlenih u državnoj upravi, kao najslabije plaćenim segmentom javne uprave.

Lovran_skupstina170911_180Zahvaljujući naporima Sindikata i potpori članova i podružnica koje djeluju u lokalnoj samoupravi, pa tako i Podružnice sindikata Gradske uprave Grada Zagreba, zakonski tekst je ublažen, a plaće nisu smanjene u jedinicama koje raspolažu dostatnim fiskalnim kapacitetima.

Međutim, dio materijalnih prava iz kolektivnog ugovora nije u cijelosti isplaćen zbog gospodarske situacije u kojoj se nalazimo, a koja se reflektira i na punjenje proračuna Grada Zagreba.

Katalenić je govorio i o objektivnim i subjektivnim problemima u pružanju pravne pomoći članovima kod utuživanja prava iz kolektivnog ugovora, koji se u narednom razdoblju ne smiju ponoviti.

Na sjednici su izabrana i druga tijela Podružnice, blagajnik i Nadzorni odbor te delegati za izborni Sabor SDLSN u prosincu ove godine.