Ivan Šimac s predstavnicima SDLSN o dodacima za uvjete rada i umirovljenju zaposlenika zatvorskog sustava

UPRAVA ZA ZATVORSKI SUSTAV

Ivan Šimac s predstavnicima SDLSN o dodacima na uvjete rada i umirovljenju zaposlenika zatvorskog sustava

Simac_201112_1

(SDLSN, 23. studenoga 2012.) U Upravi za zatvorski sustav održan je 20. studenoga sastanak predstavnika SDLSN-a, na njihovo traženje, s pomoćnikom ministra pravosuđa i upraviteljom Uprave za zatvorski sustav i njegovim suradnicima.

sdlsn_www220Glavne teme razgovora bile su dodaci na posebne uvjete rada i odlasci u mirovinu po posebnim uvjetima.

Predstavnici SDLSN-a smatraju da su državni službenici i namještenici u zatvorskom sustavu sigurno zadnji kojima bi se trebali smanjivati dodaci na posebne uvjete rada bez obzira na složenost uvjeta u kojima se država nalazi.

Što se tiče odlazaka u mirovinu po posebnim uvjetima, sindikalci su ukazali na određeni broj slučajeva svojih kolega koji su “debelo” ispunili uvjete za mirovinu, ali to ne mogu ostvariti budući je to, sukladno zakonu, diskreciono pravo ministra pravosuđa.

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ivan Šimac naglasio je da se u ovom trenutku ne planira smanjenje dodataka na posebne uvjete rada za službenike i namještenike u zatvorskom sustavu dok se o tome ne postigne dogovor na razini drugih djelatnosti u javnom sektoru.

Simac_201112_2

Što se tiče odlazaka u mirovinu po posebnim uvjetima, mora se određeni broj ljudi umiroviti, ali da pri tome ne bude dovedeno u pitanje funkcioniranje cijelog sustava.
Zaključeno da će se nastaviti zajednički sastanci oko rješavanja svih pitanja koji su važni za državne službenike i namještenike u zatvorskom sustavu. B. Pleša