Izvješće sa sastanka Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga unutarnjeg ustrojstva MF CU po ulasku u EU

Izvješće sa sastanka Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga unutarnjeg ustrojstva MF CU po ulasku u EU

Barisic_intervju_znacka(SDLSN, 24. prosinca 2010.)Dana 21.prosinca 2010 održan je prvi sastanak Povjerenstva za izradu nacrta prijedloga unutarnjeg ustrojstva MF CU.

Sastanku su prisustvovali : Tamara Gajer-Sombolac, Marijan Hmelina, Hrvoje Čović, Andrej Franulović, Alen Benazić, Mario Demirović, Antonio Mučnjak, Ružica Lengelić, Višnja Marković, Anita Šafarić, Danijel Golub, Zdravko Adamović, Petra Ježovita, Božo Prka, Milan Rukavina i Mijo Adamčević.

U uvodnoj riječi ravnateljica Vesna Kadić Komadina je pozdravila sudionike uz kraće izlaganje o ciljevima i zadacima u radu ovog Povjerenstva. Nakon toga nastavljen je rad povjerenstva.
U prvom dijelu sastanka bilo je govora o reorganizaciji unutar Carinarnice Zagreb i Središnjeg Ureda. Stav Odbora carine SDLSN je da ovo Povjerenstvo nema taj mandat, jer je imenovano sa sasvim drugim zadacima, te da se mišljenja članova ovoga Povjerenstva ne mogu uzeti kao reprezentativni stav i takvim prikazivati.

Tijekom sastanka dobili smo informaciju (bar sam je ja prvi put čuo) da je bivše Povjerenstvo za zbrinjavanje viška djelatnika po ulasku u EU ukinuto, te da će taj dio biti obuhvaćen ovim Povjerenstvom.

Po pitanju izrade Nacrta prijedloga sistematizacije izneseni su ciljevi:
– sagledati sve moguće poslove koje će služba obavljati po ulasku u EU
– sačiniti prijedlog sistematizacije na osnovu poslova
– ostaviti prostora i za neke nove poslove koje će služba dobiti u nadležnost
Slijedeći sastanak zakazan je za siječanj 2011.

Predsjednik Odbora carine SDLSN, Mijo Adamčević