Jadranka Kosor: Pola božićnice u proljeće

bozicnica09_sd181209_kosor

Premijerka Jadranka Kosor jučer je organizirala božićno primanje za novinare.

– Moja ekipa i ja osobno želimo vam uspješan rad u 2010., a nastojat ćemo brzo i detaljno odgovoriti na sva vaša pitanja – ustvrdila je premijerka.

Jagoda Marić, novinarka “Novog lista”, u ime novinara kazala je:

SD_logo240– Novinari ne mogu biti zadovoljni svojim radom ako je premijerka zadovoljna pisanjem novinara. Premijeri nam ne vjeruju kada im kažemo da želimo da budu najbolji hrvatski premijeri, a isto to ozbiljno želimo i vama, jer bi to značilo da će nam svima biti bolje.”

Sukladno s recesijskim vremenima, Vlada je novinare poslužila sokom, fritulama i pecivima, a prijam je potrajao sat vremena tijekom kojega je Jadranka Kosor u opuštenom ozračju razgovarala s novinarima i odgovarala na pitanja. Novinari su odmah zamijetili kako je na prijmu bilo manje novinara nego na božićnim druženjima koje je organizirao Ivo Sanader, ali je to konsenzusom protumačeno kao dobar znak.

Govoreći o “koalicijskom ručku” održanom dan prije, premijerka je kazala kako je protekao u dobroj atmosferi i da koalicijski partneri daju iskrenu podršku njoj i njezinoj Vladi.

Kosor je također potvrdila novinarima kako bi hrpa sindikalnih tužbi zbog božićnica bila novi udar na državni proračun.

– Mi smo odluku o 625 kuna božićnice donijeli, a mogućnost za neke dodatne odluke razmatrat će se početkom iduće godine, pa bi bilo dobro da sindikati ne idu odmah s tužbama, jer za tužbe uvijek ima vremena – poručila je Kosor pozivajući sindikate na dijalog o mogućnostima državnog proračuna. Upitana što će biti s isplatom ostatka iznosa, rekla je: “Bude li mogućnosti – u proljeće. F.LAUŠIĆ