Javite nam ako smo vam zaboravili smanjiti plaću

BIZARNI DOPIS DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA POZIVA NA REKLAMACIJU
Javite nam ako smo vam zaboravili smanjiti plaću

Jesu li službenici reklamacijama zasuli “gospodina koji vrši obračun plaća”, kako se to navodi u dopisu Uprave, zasad nije poznato, ali je svakako – vrlo neobično

nl_logo180810(NOVI LIST, 6. travnja 2013.) ZAGREB » Reklamacija kao pojam dosad se vezivala uz nezadovoljstvo funkcioniranjem plaćenog proizvoda, no čini se da je Državna geodetska uprava nakanila tom već pomalo izlizanom pojmu iz potrošačkog vokabulara dodati zrno novog značenja.

dgu_nl060413Naime, prekjučer je voditeljima odjela od šefa službe stigao dopis kojim ih se upozorava, odnosno upućuje, da obavezno dojave računovodstvu ako im osnovica plaće nije umanjena za tri posto. Plaće za ožujak su isplaćene, odnosno, trebale su biti isplaćene, s umanjenom osnovnicom za tri posto na osnovnom koeficijentu, a službenike se dopisom moli da provjere je li im doista osnovni koeficijent umanjen za tri posto. “Ako umanjenje nije izvršeno za navedeni postotak (ili možda uopće provedeno, ili je možda koeficijent veći u odnosu na isplatu plaća do sada) molim vas da takvu reklamaciju OBAVEZNO (riječ je verzalom napisana i u originalu) javite u računovodstvo kod gospodina koji vrši obračun plaća”, kaže se u dopisu.
Dakle, ako smo vam isplatili veću plaću nego što smo trebali, morate uložiti reklamaciju. Da je možemo smanjiti.
Jesu li službenici reklamacijama zasuli “gospodina koji vrši obračun plaća” zasad nije poznato. (J. K.)