JUTARNJI LIST objavio “komentar” Pučke pravobraniteljice

JUTARNJI LIST objavio “komentar” Pučke pravobraniteljice

vidovic390_jl180913

…za čitanje klikni na sliku

(SDLSN, 18. rujna 2013.) Jutarnji list je u današnjem izdanju, na 15. stranici, u rubrici komentari, objavio reagiranje Pučke pravobraniteljice Lore Vidović na članak objavljen 5. rujna u Jutarnjem listu pod naslovom “Tajna analiza razotkrila pravu istinu o državnim službama – 20 tisuća policajaca, vojnika i službenika državne uprave mogu u penziju, ali ne žele”.

sdlsn_www220Međutim, objavljeni tekst Pučke pravobraniteljice “očišćen” je od dijelova teksta iz kojih bi se njezino reagiranje moglo dovesti u bilo kakvu vezu s tekstom zbog kojeg se i obratila uredniku Jutarnjeg lista.
Pravobraniteljica Vidović je, naime, već u svojoj uvodnoj rečenici naglasila da mu se ne obraća zato jer je, u naletu ničim izazvane inspiracije, odlučila napisati sastavak na temu prava zaposlenika na odlazak u mirovinu, već to čini zbog neprimjerenog i društveno neprihvatljivog načina na koji je ova tema prezentirana u Jutarnjem listu.
Ovakvom medijskom prezentacijom Jutarnjeg lista ispada da je Pučka pravobraniteljica angažirana od Jutarnjeg lista kako bi u rubrici “Komentari” pisala o nečemu što smatra vrijednim komentiranja per se, a ovaj joj je dnevni list čak i benevolentno omogućio da to učini u tiražnim dnevnim novinama.

linc390_jl060913

Tako je Jutarnji list neutralizirao opravdanu kritiku koju mu je uputila Pučka pravobraniteljica, a čitatelje istovremeno doveo u zabludu kako su ove dnevne novine zapravo javni demokratski forum, u kojem se iznose različita i legitimna stajališta o tome trebaju li starije službenike s radnog mjesta u mirovinu odvući specijalne policijske snage i to ako ih uopće zateknu na poslu (prijedlog jednog čitatelja) ili je njihovo ustavno pravo da o tome odluče sami.

No, pročitajte sami kako je Jutarnji objavio komentar Pučke pravobraniteljice i što je ona zaista napisala… S. Kuhar

Pročitajte još…