KARLOVAC: Početak gradnje stanova za službenike i namještenike

KARLOVAC: Početak gradnje stanova za službenike i namještenike

Dubovac

(SDLSN, 5. svibnja) Sutra će se u u 10 sati u Karlovcu održati svečanost otvorenja početka radova na izgradnji stambenog kompleksa Dubovac-Karlovac, u sklopu projekta rješavanja stambenih potreba državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Početak radova otvorit će potpredsjednica Vlade RH gđa. Jadranka Kosor, uz nazočnost drugih uzvanika.

Sindikat već niz godina pokušava predočiti prednost rješavanja stambenih problema državnih i lokalnih službenika i namještenikakroz program sindikalno zadružnog modela .

Program je pokrenut nakon što je anketiranjem ustanovljeno kako 40% njih nema riješeno ili adekvatno riješeno stambeno pitanje.

U Karlovcu je na tri lokacije (Dubovac, Banija i Drežnik) sredstvima Sindikalne stambene zadruge, Sindikata i Karlovačke banke kupljeno 27000m2 zemljišta na kojem će se izgraditi 280 stanova za državne i lokalne službenike i namještenike i ostale građane.

Vrijednost izgrađenih stanova bit će veća od 20 milijuna eura i to je najveći projekt koji se realizira u Karlovcu na području stanogradnje i gospodarski je prihvatljiv. U dvije-tri godine na tom projektu zaposlit će se preko 150 radnika.

Namjera Sindikata je da Vlada RH i lokalna samouprava sudjeluju u rješavanju stambenih problema svojih zaposlenika, s obzirom na zakonsku obvezu o izdvajanju 20% sredstava od prodaje društvenih stanova za rješavanje stambenih potreba službenika i namještenika.

Cilj ovog projekta je poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih u državnim i lokalnim tijelima vlasti.