KOLEKTIVNI PREGOVORI: HSP pouzdan socijalni partner

KOLEKTIVNI PREGOVORI: HSP pouzdan socijalni partner

Zvonimir_Simic(SDLSN, 5. siječnja) VIROVITICA – U rekordnih sedam dana kolektivnih pregovora Ivica Ihas u ime Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH i virovitički župan Zvonimir Šimić u ime Virovitičko-podravske županije zaključili su novi Kolektivni ugovor za djelatnike u upravnim tijelima Virovitičko-podravske županije.

Ugovor je potpisan na dvije godine, a njime su zadržana sva stečena prava zaposlenika i nastavljena tradicija kolektivnih pregovora u dobroj vjeri i na dobrobit službenika i namještenika koji rade u upravnim tijelima ove županije.

Pored toga, pokazalo se da je Hrvatska stranka prava pouzdan socijalni partner u što se Sindikat uvjerio već u nekoliko navrata kad je tražio razumijevanje od predstavnika političkih stranaka za probleme državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Tako je i u slučaju masovnog otpuštanja državnih službenika i namještenika u MORH-u i OSRH Sindikatu vrata kluba saborskih zastupnika otvorio jedino HSP, koji je nakon razgovora o tom problemu zatražio tematsku sjednicu saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Počitajte još:

HSP050106_Virovitica