Kolektivni pregovori: Pozivamo članove i sindikalne povjerenike iz državne službe na dostavu konstruktivnih prijedloga

Zagreb, 11. listopada 2021. – Kao što smo vas već obavijestili, prema Rješenju Povjerenstva za utvrđivanje reprezentativnosti, SDLSN RH trenutno nije reprezentativan za kolektivno pregovaranje o sklapanju kolektivnog ugovora za službenike i namještenike zaposlene u tijelima državne uprave, odnosno državnim tijelima, za čije se plaće i druga materijalna prava sredstva osiguravaju u državnom proračunu, odnosno riznici prema posebnom propisu.

Gubitak reprezentativnosti za nas znači da nećemo izravno sudjelovati u kolektivnim pregovorima s Vladom RH o Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike. No, sukladno Zakonu o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata, pregovarački odbor reprezentativnih sindikata DUŽAN JE tijekom kolektivnog pregovaranja obavještavati nereprezentativne sindikate ili sindikate koji nisu zastupljeni u pregovaračkom odboru o tijeku pregovora, te im omogućiti iznošenje mišljenja i prijedloga od posebnog interesa za njihove članove.

Ovim putem pozivamo naše članove i sindikalne povjerenike iz državne službe na dostavu konstruktivnih prijedloga na sdlsn@sdlsn.hr.