KOMENTARI Nakrivljeni sustav

KOMENTARI Nakrivljeni sustav

Gabi_svijeceDržavni službenici dvije godine vode rat s Vladom oko novog zakona o njihovim plaćama. Država je odlučna u tome da za 65 tisuća zaposlenih u svojim službama ukine minuli rad, odnosno dodatak od 0,5 posto po godini radnog staža. Za današnju državu minuli rad, izgleda, predstavlja relikt socijalizma, pa bi službenici svaku kunu više u platnoj vrećici trebali zaslužiti, ne automatizmom, već rezultatima rada. No, otpori su, što je razumljivo, ogromni.

Da je državna uprava troma, spora, odavno je poznato. Nisu za to krivi ili isključivo krivi službenici u razno-raznim uredima. Naprosto, cijeli je sustav odavno nakrivo postavljen i najčešće se iščitava kao prostor u kojem je najpametnije biti “tiho i ne lelujati”, čekati godine koje polako odbrojavaju do mirovine. No, nisu se tom obrascu ponašanja službenici saminicijativno dosjetili. Država i njen način funkcioniranja naprosto ih je ukalupio. Sada se kalupi pokušavaju razbiti i pritom se rade i greške.

novilist_logoDa državnu upravu pod hitno treba ubrzati i učiniti efikasnijom, nitko neće poreći. Međutim, metode koje se pritom koriste, možda i nisu najbolja rješenja. Uostalom, na to ukazuje i činjenica da se oko novog zakona o plaćama državnih službenika bez ikakva konkretnijeg pomaka priča već drugu godinu. Jedini konkretan pomak za sada je ta famozna najava ukidanja dodatka od 0,5 posto po godini staža, zapravo jedinog modela koji svim zaposlenima jamči da od trenutka zapošljavanja do odlaska u mirovinu neće ostati na istoj platnoj poziciji. Službenički sindikat svako malo uzburka javnost podsjećajući da im država želi ukinuti minuli rad i umjesto toga uvesti ocjenjivanje, što u praksi predstavlja svojevrsno plaćanje po učinku koje će svakih pet godina službenicima omogućiti da ili napreduju jednu stepenicu u platnom razredu ili ostanu na istoj poziciji ili naprave korak unatrag. I u tom se procesu, čini se, zaboravlja da količina napravljenog posla može biti u potpunom raskoraku s kvalitetom učinjenog.

ZPDS_nlOKVIRPlaće po učinku imaju mali ili nikakav učinak na povećanje motivacije javnih službenika. Međutim, plaća po učinku može biti snažan instrument u rukama političara kako bi potvrdili svoju moć u guranju reformi ili u postizanju drugih političkih ciljeva. Ocijenio je to OECD u studiji staroj tri godine u dokumentu SIGM-e, zajedničke inicijative OECD-a i EU. Jedan od zaključaka iz iskustva OECD zemalja s plaćanjem po učinku je da ta tehnika dobro ne funkcionira niti u jednoj od javnih službi, a stvorene su i popratne posljedice koje je teško riješiti.

Studije se uglavnom bave sustavom plaća po učinku za menadžerske položaje, što je uvedeno kao način popunjavanja praznina između plaća menadžera u javnim službama i onih u privatnom sektoru. Međutim, to je je potaknulo pritiske za internim izjednačavanjem plaća, a studije vele kako ne postoji uvjerljiv empirijski dokaz da takav pristup učinkovito pomaže poboljšanju motivacije i učinka unutar javnih službi. Čak nije pronađena niti veza između plaća menadžera u tim službama i poboljšanja učinkovitosti organizacije. Kada je, pak, riječ o običnim službenicima, čak su i menadžeri koji su provodili njihovo ocjenjivanje smatrali kako plaćanje po učinku nije poboljšalo motivaciju njihovog osoblja.

No, iskustva drugih koji su reforme uprave već prošli za Hrvatsku vjerojatno nisu važna. Ona kreće u reformu, ukida minuli rad i uvodi učinak kao glavno mjerilo. I da ne bi bilo zabune, kada je prije dvije godine predloženo ukidanje minulog rada za domaće službenike, isti oni koji su predlagali reformu pomagali su provođenje reforme u susjednoj Srbiji i to tako da je službenicima u toj zemlji ostao minuli rad.