Konstituirajuća sjednica Odbora u novom sazivu

Konstituirajuća sjednica Odbora u novom sazivu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(SDLSN, 23. ožujka) Na konstituirajućoj sjednici Odbora Porezne uprave u novom sazivu izabrani su, između starih i od strane županijskih povjereništava novopredloženih članova, članovi Odbora u novom sazivu, predsjednik i potpredsjednik Odbora. Sukladno smjernicama Glavnog povjereništva glede optimalnog broja članova Odbor broji devet članova. To su: Anton Brautović, Snježana Mesek, Zlatko Raguž, Vesna Restović, Denis Buršić, Anka Kelečić, Željko Perković, Božica Glavač i Antun Kramar. Za predsjednika je izabran Anton Brautović, a potpredsjednica je postala Snježana Mesek.

Članovima Odbora je prenijeta informacija o obavljenom razgovoru s ravnateljem Porezne uprave Ivicom Mladineom, kao i žalosnoj činjenici da je, usprkos uvjeravanjima ravnatelja kako će, barem s njegove strane, Kolektivni ugovor biti poštovan u Poreznoj upravi, Pravilnik o unutarnjem redu Ministarstva financija odnosno Porezne uprave, donijet bez dostavljanja Sindikatu na očitovanje, kako to nalaže članak 75. Kolektivnog ugovora.

Bilo je riječi i o predstojećim kolektivnim pregovorima, te prijedlozima za poboljšanje teksta sadašnjeg Kolektivnog ugovora. Snježana Mesek je iznijela prijedlog da se održi sastanak sindikalnih predstavnika svih državnih tijela, na kojem bi se razgovaralo o novom kolektivnom ugovoru i dali konkretni prijedlozi za njegovo poboljšanje, naročito u dijelu koji se odnosi na uvećanje plaće. Ona je prisutne upoznala i s rezultatima prebrojavanja članstva po sindikalnim središnjicama, prema kojima su Nezavisni hrvatski sindikati kojima, kao udruzi više razine pripada i SDLSN, trenutno druga središnjica po broju članova sa 87.000 članova, odmah iza SSSH, koji je zabilježio najveći pad broja članova.

Anton Brautović smatra da je postojeći kolektivni ugovor u većini rješenja prihvatljiv, te napomenuo da bi trebalo dopuniti odredbu koja se odnosi na pisani sporazum između poslodavca i sindikalnog povjerenika, na način da se propiše forma sporazuma.