Konstituiran Odbor žena u novom sazivu

Konstituiran Odbor žena u novom sazivu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(SDLSN, 30. ožujka) U Zagrebu je 30.03.2004.g. održan odbora žena SDLSN RH. Članice Branka Bilović Malla, Ines Bonazza, Lidija Mikule, Snježana Pap, Ljiljana Bašić, Jelica Miškulin.

Za predsjednicu je izabrana Ines Bonazza.

Tema odbora osim izbora i ponovnog konstituiranja, pročitan je izvještaj o dosadašnjem radu i dogovorene su smjernice budućeg rada ovog odbora.

TEMA kojoj će se posvetiti ovaj odbor je  “PRIRODA” NJENI RESURSI “OKOLIŠ” ZAŠTITA. Nakon rasprave zaključeno je da je na sidnikalnoj Hrvatskoj sceni ova tema sekundarnog karaktera, kada se svijet bori za održivi razvoj što je zaključak i WSSD,svjetskog samita o održivom razvoju. Zaključeno je da će se ovaj odbor primarno baviti ovom temom, naravno, ne zapostavljajući  uključivanje i u ostale tekuće dosadašnje teme., posebice suradnjom sa ostalim sindikatima koji imaju zadatak da prepoznaju različitost.

Ovakovim projektom bi ovaj odbor odnosno Sindikat trebao biti prepoznatljiv na sindikalnoj sceni RH i na međunarodnom planu.

S tim u vezi, zaključeno je na jučerašnjoj sjednici odbora da se za mjesec dana održi Forum u sastavu stručnjaka po toj temi iz nacionalne i internacionalne razine, lkoji bi imao za cilj prezentirati iskustva i podatke kojima Hrvatska raspolaže, odnoso koliko je prepoznatljiva ta scena kod nas i koliko i što se može više učiniti da bi se u prirodi i u svijesti čovjeka mogla osigurati bolja budućnost.

Također je zaključeno da se  o tom prijedlogu izvjesti PSI – tražeći njihovu ulogu suradnje u tom pravcu., i oko suradnje u svim budućim aktivnostima, o čemu ćemo izvijestiti sindikalne kolege – koji su glasovali za ulazak u članstvo. Dopis će biti upućen na engleskom jeziku generalnom sekretaru PSI.

U vezi sa narečenim pozivamo sve članice i članove našeg sindikata da se aktivno uključe u diskusiju i rad ovog odbora svojim idejama, prijedlozima i konkretnim aktivnostima.

O ovim je zaključcima i budućim aktivnostima predsjednica odbora i članica gđa Bilović izvjestila predsjednika sindikata gosp. Ihasa koji je podržao tematiku, koja je novina  u našem sindikatu ali koju će  prepoznati i ostali sindikati na Hrvatskoj sceni., što svijet uveliko prepoznaje upravo pod sindikalnom kapom.

PRILOG
–  IZVJEŠTAJ O DOSADAŠNJEM RADU ODBORA
–  O OKOLIŠU I ZAGAĐENJU –
–  9. MEĐUNARODNA KOMEMORACIJA
Pripremila predsjednica odbora