Koordinacija sindikata MUP-a na sastanku u sjedištu

Koordinacija sindikata MUP-a na sastanku u sjedištu

tonkovic_mup230212_film(www.mup.hr, 23. veljače 2012., objavljeno u 17:40) Predstavnici Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a, Općeg sindikata MUP-a te Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske sastali su se danas u poslijepodnevnim satima, u Velikom salonu Ministarstva unutarnjih poslova, sa zamjenikom ministra unutarnjih poslova Evelinom Tonkovićem te tajnikom Kabineta Vladom Dominićem.
Predsjednici i članovi svih sindikata, uključivši i predsjednika Odbora policije, na radnom su sastanku dali svoje prijedloge za izmjene i dopune novog Zakona o policiji te tražili dodatna pojašnjenja određenih članaka unutar novog nacrta prijedloga tog Zakona. Zamjenika ministra i tajnika Kabineta također su upoznali sa problemima i najčešćim pitanjima na koja u radu nailaze, a razgovaralo se i o državnom proračunu koji je, u slučaju Ministarstva unutarnjih poslova, ove godine umanjen za 340 milijuna kuna.
Svi prisutni složili su se kako sindikati i Ministarstvo unutarnjih poslova imaju zajednički cilj, a to je najbolje i najoptimalnije rješenje za policijske službenike. Nakon iznesenih prijedloga i stavova, predstavnici sindikata i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova dogovorili novi sastanak u istom sastavu već sljedeći tjedan.