KOPAČKI RIT: Odlazi ravnateljica – došao Sindikat

KOPAČKI RIT: Odlazi ravnateljica – došao Sindikat

Kopacki_rit_razglednica(SDLSN, 1. veljače) Dok mediji bruje o odluci ministra kulture Bože Biškupića o imenovanju nove ravnateljice Javne ustanove “Park prirode Kopački rit” i bave se političkom pozadinom smjene na čelu ove ugledne ustanove koja nakon godina ulaganja ponovno vraća stari i dodaje novi sjaj pratećim sadržajima ovog jedinstvenog parka prirode, daleko od medijske zbrke i pozornosti na jučer održanoj osnivačkoj skupštini osnovana je nova sindikalna podružnica SDLSN u JUPP Kopački rit.

Međutim, osnivanje sindikalne podružnice nije motivirano nikakvim političkim razlozima, već isključivo zajedničkim interesima zaposlenih, a ponajviše u pogledu priznavanja posebnih uvjeta rada kojima su izloženi zaposlenici Kopačkog rita.

Kopacki_rit_svi

Na Skupštini je izabrano povjereništvo podružnice u sastavu: Damir Opačić, Gojko Pavlović, Besim Mehić, Vatroslav Škrnjusi te Renata Tot. Sindikalni povjerenik je Damir Kopacki_rit_povjerenikOpačić, zamjenik Besim Mehić, a blagajnik Renata Tot.

Skupštini je nazočio i županijski povjerenik SDLSN Darko Lesar koji im je poželio dobrodošlicu u sindikalnu obitelj, upoznao ih s pogodnostima i pravima članova sindikata, te im obećao suradnju stručnih službi Sindikata u rješavanju interesnih pitanja i specifičnosti vezanih uz JUPP Kopački rit.

Sindikat je tako postao bogatiji za još jednu sindikalnu podružnicu i dragocjeno stručno i životno iskustvo njezinih članova.

Pročitajte članak iz Glasa Slavonije o posljednjim događanjima u Javnoj ustanovi “Park prirode Kopački rit”