Kosor se boji jednostranog raskidanja kolektivnih ugovora

kosor_dnevnoHR270112

Gospodin Ferdelji za nekoliko dana rada u Ministarstvu dobiva 6+6 mjeseci isplate plaće koju će plaćati porezni obveznici. U sve poštovanje Ferdeljiju, ali premijer je znao kakva su stajališta gospodina Ferdeljija koji je bio vrlo kritičan prema mojoj vladi i moglo se očekivati da će biti kritičan prema svim potezima ove vlade u koju je ušao.

dnevnoHR110811Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor kritizirala je u otpuštanje Vladimira Ferdeljija s mjesta pomoćnika ministra mora, prometa i infrastrukture, te žestoko napala premijera Milanovića poručivši da je to samo pokazatelj kako Vlada štedi.

Govoreći danas u Saboru Kosor je rekla “Gospodin Ferdelji za nekoliko dana rada u Ministarstvu dobiva 6+6 mjeseci isplate plaće koju će plaćati porezni obveznici. U sve poštovanje Ferdeljiju, ali premijer je znao kakva su stajališta gospodina Ferdeljija koji je bio vrlo kritičan prema mojoj vladi i moglo se očekivati da će biti kritičan prema svim potezima ove vlade u koju je ušao. Gospodina Ferdeljija su svi znali i mogli su očekivati kakva će biti njegova reakcija.”, piše Tportal.

Dodala je i da time ne smatra da Vlada nije trebala zaposliti Ferdeljija već da je ovo zorni pokazatelj da se ne štedi.

Usput je prokomentirala i Vladine smjernice za izradu proračuna rekavši da su nejasne i kontradiktorne.

– U kontradikciji su izjave da neće biti otpuštanja u državnoj upravi, ali da će se smanjiti masa za plaće. Kako? Hoće li se ići na jednostrano raskidanje kolektivnih ugovora? Bojim se da se ide prema modelu iz 2000. i 2001, kada je Vlada zaista jednostrano raskinula kolektivne ugovore, a to je rezultiralo tužbama državnih i javnih službenika i to je rezultiralo s dvije milijarde kuna, koliko smo morali isplatiti zbog tužbi, zaključila je Kosor.