KUTINA: SDLSN potpisnik četiri nova kolektivna ugovora

KUTINA: SDLSN potpisnik četiri nova kolektivna ugovora

Kutina_KU060207(www.kutina.hr, SDLSN, 6. veljače) 189 radnika Gradske uprave i Gradskih ustanova od danas je izjednačeno u materijalnim i socijalnim pravima potpisivanjem 7 kolektivnih ugovora.

Tako će zaposlenici Gradske uprave, Sportskog centra, Dječjeg vrtića, Muzeja, Knjižnice, Pučkog otvorenog učilišta i Profesionalne vatrogasne postrojbe imati istu osnovicu plaće od 2180 kn, isti regres od 2000 kn, te 1000 kn božićnice i dar vrijednosti 400 kn za Uskrs.
Kutina je socijalni grad i potpisivanje ovih Kolektivnih ugovora dobro je za razvoj grada“, istaknuo je gradonačelnik Kutine Davor Žmegač, dodajući da je ovo ulaganje u ljude, čime su svi zaposlenici gradske uprave izjednačeni u pravima, ali i u obvezama.
Zadovoljstvo potpisivanjem 7 kolektivnih ugovora odjednom, izrazio je i Ivica Has, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika: “Kutina je prvi grad koji je potpisao Kolektivne ugovore sa zaposlenicima gradske uprave i ustanova. Velik je to napredak i primjer drugim gradovima u Hrvatskoj“, koji je u ime SDLSN potpisao kolektivne ugovore za Gradsku upravu, Muzej, Knjižnicu i Pučko otvoreno učilište.  S ocjenom se složila i Božena Strugar, predsjednica Sidikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju.

Kutina_KU060207_374