LIPIK: Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlene u upravnim tijelima Grada Lipika

LIPIK: Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlene u upravnim tijelima Grada Lipika

Lipik040405_tabla(SDLSN, 5. travnja) Zaposleni u upravnim tijelima Grada Lipika od jučer imaju svoja prava iz rada i po osnovi rada regulirana kolektivnim ugovorom.

Iako je sklapanje kolektivnog ugovora danas postalo standardnim načinom uređivanja prava i na području lokalne samouprave, vrijednost ovog kolektivnog ugovora treba promatrati u ozračju predstojećih lokalnih izbora, koje će zaposleni u upravnim tijelima Lipika dočekati neopterečeni njihovim rezultatima.

Svoje zadovoljstvo potpisanim kolektivnim ugovorom nije krio ni Gradonačelnik Lipika Stjepan Horvat, koji je prigodom svečanog potpisivanja u zgradi gradskog poglavarstva naglasio kako je sklapanje ugovora istovremeno i priznanje za težak i odgovoran posao koji obavljaju službenici gradske uprave.

Predsjednik Sindikata Ivica Ihas ponovno je naglasio vrijednost kolektivnog ugovora u odnosu na pravilnik o radu kao jednostrani akt koji se može mijenjati neovisno o volji zaposlenika kao socijalnih partnera, a sindikalna povjerenica Ruža Delač istaknula je potrebu sindikalnog organiziranja i jačanja utjecaja sindikata u pregovorima s poslodavcem kroz veću participaciju zaposlenika u aktivnostima Sindikata.

Lipik040405_rukovanje