Magdić: Tragedija se nije mogla izbjeći

Magdić: Tragedija se nije mogla izbjeći

Nije bilo propusta u vatrogasnoj koordinaciji, već je priroda ta koja je stvorila situaciju izvan kontrole, kazao je Magdić.
Marja Čolak

Javno_logoDiskutabilno je da li se tragedija koju ne pamti hrvatsko vatrogastvo mogla izbjeći, kazao je za Javno Mladen Magdić, predsjednik Odbora profesionalnih vatrogasaca.

– Nije bilo propusta u vatrogasnoj koordinaciji, već je priroda ta koja je stvorila situaciju izvan kontrole. Koliko se vatra brzo širila, govori podatak da je u sat i pol izgorjelo 8,5 kvadratnih kilometara površine, tu se nemaš gdje sakriti – objasnio je Magdić.

Prema njegovim riječima, vatrogasci na Kornatima našli su se u neočekivanoj situaciji kada je iznenada zapuhao jaki jugo, koji je oko njih stvorio vatreni obruč, te se pretpostavlja da je došlo do takozvane vatrene oluje.

Magdic_odora374

– Sumnjam da je se tragedija mogla izbjeći jer je teško ići protiv prirode koja diktira tempo, slično kao što je bilo u Grčkoj – rekao je Magdić i dodao kako je kobna intervencija dio svakodnevnog posla vatrogasaca, koji uvijek moraju izaći na prvu liniju i uhvatiti se u koštac s vatrom.