Malonogometni uskrsni turnir u organizaciji Podružnice Zagrebačke županije SDLSN – Ispostava Samobor

Malonogometni uskrsni turnir u organizaciji Podružnice Zagrebačke županije SDLSN – Ispostava Samobor

Perovic_turnir_374

USKRSNI  TURNIR ’04  Samobor

Dana 01.i 02.04.2004. u športskoj dvorani OŠ “Bogumila Tonija” u Samoboru održat će se po 7. puta tradicionalni malonogometni “Uskrsni turnir” Samobor. Organizator natjecanja je Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH-Podružnica Zagrebačke županije/Ispostava Samobor, a pokrovitelj Gradsko poglavarstvo Grada Samobora.

Malonogometni “Uskrsni turnir” Samobor utemeljila je 1998. godine skupina entuzijasta, sportskih rekreativaca koji su za svoj motto pored sportskih motiva postavili i širenje prijateljstva, druženja i dobre volje kao tradicionalnih vrijednosti samoborskog podneblja. Od samog početka turnir je bio pozivnog karaktera, a sudionici su traženi među zaposlenicima radnih kolektiva u privredi, vojsci, policiji, državnoj upravi i sl. Prva dva turnira, sa 6 i 8 momčadi, održana su u Samoboru i Rudama na otvorenom, a od 2000. godine turnir se igra u sportskoj  dvorani OŠ “Bogumila Tonija” u Samoboru s 16 ekipa, čime je postavljena današnja fizionomija turnira. U dosadašnjim natjecanjima turnirom je prodefiliralo preko 30 ekipa s  oko 800 natjecatelja, dok je broj suradnika koji su na različite načine bili vezani za organizaciju ovog turnir znatno veći.

Prošlogodišnji turnir bio je karakterističan po izjednačenosti natjecateljskih ekipa, bez izrazitog favorita, pa će ovogodišnje 7. izdanje u tom smislu biti repriza lanjskog, dok će nastupom ekipe Grada Brežica iz Slovenije turnir dobiti međunarodni karakter. Titulu šampiona pokušat će i ove godine obraniti izvrsna momčad Samoborskog športskog saveza   koji je ujedno i jedan od supokrovitelja natjecanja, a uz njih će još nastupiti i ekipe Grada Samobora, Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva Zagreb, HEP-Munjare Samobor, Hrvatskih autocesta Zagreb, Javne vatrogasne postrojbe Samobor, Komunalca Samobor Policijske postaje Samobor, Prosvjetara Samobor, Restorana Mirna, Saki Samobor, Sportskih novosti Zagreb, Vodoprivrede Zagreb, Vojarne Taborec Samobor i Zagrebačke županije. Uz navedeno treba spomenuti da se Zagrebačka županija također pojavljuje kao supokrovitelj turnira, dok medijsko pokroviteljstvo potpisuju Radio Samobor i Sportske novosti.

Dosadašnji pobjednici:

  1. Vojarna Taborec Samobor (ročnici)  – 1998. g
  2. Vojarna Taborec Samobor (ročnici)  – 1999. g
  3. Komunalac Samobor – 2000. g
  4. Policijska postaja Samobor  – 2001.g
  5. Komunalac Samobor  – 2002. g
  6. Samoborski športski savez  –  2003.g