Mesić na “ZLATNIM ŽICAMA SLAVONIJE” o stanju u Požeško-slavonskoj županiji

Mesić na “ZLATNIM ŽICAMA SLAVONIJE” o stanju u Požeško-slavonskoj županiji

hina_logo

POŽEGA, 31. kolovoza 2006. (Hina) –  Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić za večerašnjeg je boravka u Požegi na upit novinara oko stanja u Požeško-slavonskoj županiji čiji je žiro račun u blokadi, predsjednik je rekao kako je “poduzeo određene korake prema hrvatskoj Vladi  da se u dogovoru sa županijom nađe rješenje“.
zlatne_ziceJa imam određene ustavne obveze, a jedna od njih je i da sve institucije ove zemlje funkcioniraju. U te institucije spada i županija. Budući da je ovdje nastala šteta, što je utvrdila i državna revizija, sada je potrebno da se ta šteta otkloni i da županija funkcionira“, istaknuo je Mesić.
Istaknuo je da za  stanje u županiji nisu krivi oni koji su štetu otkrili, već oni koji su je napravili, zbog čega Vlada mora intervenirati. “Ako Vlada vodi računa o drugim županijama, mora i o ovoj. Vlada mora poduzeti mjere da se utvrdi tko je bio taj koji je zakazao u kontrolnoj vertikali te dopustio da do ovoga dođe“, istaknuo je Mesić.
Utvrđeno je da se ovdje zaduživalo nekontrolirano, a nitko nije reagirao. Poduzeo sam već određene korake prema Vladi  da se u dogovoru sa županijom nađe rješenje, jer  ne može biti da jedan dio zemlje ne funkcionira“, rekao je Mesić, istaknuvši da Vlada mora utvrditi i tko je “dozvolio da ova županija dođe u nezavidnu situaciju“.
Predsjednik Mesić otvorio je večeras u Požegi glazbeni festival “Zlatne žice Slavonije”, koji se održava pod njegovim pokroviteljstvom. (Hina) xvreb ymć

HRTwebvijesti

MesicHRT31. kolovoza – Za vrijeme boravka u Požegi predsjednik Stjepan Mesić je rekao kako Požeško-slavonskoj županiji, koja zbog milijunske proračunske rupe mjesecima ne može normalno funkcionirati, treba napokon omogućiti da “stane na vlastite noge”.

Dodao je da njezini zaposlenici moraju primati plaće te da za takvo stanje u županiji nisu krivi oni koji su štetu otkrili, već oni koji su je napravili, zbog čega Vlada mora intervenirati. “Ako Vlada vodi računa o drugim županijama, mora i o ovoj. Vlada mora poduzeti mjere da se utvrdi tko je bio taj koji je zakazao u kontrolnoj vertikali te dopustio da do ovoga dođe,” istaknuo je Mesić.

Mesić: Vlada mora voditi računa o Požeškoj županiji

Glas_Slavonije_logoPRESJEDNIK RH STJEPAN MESIĆ SINOĆ SE U POŽEGI SASTAO S ČELNIŠTVOM POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE
POŽEGA – Predsjednik RH Stjepan Mesić sinoć je boravio u Požegi, gdje je otvorio festival Zlatne žice Slavonije, a sastao se i s požeško-slavonskim županom Zdravkom Ronkom i njegovim suradnicima.
Mesic, festivalImam određene ustavne obveze, a jedna od njih je i da sve institucije ove zemlje funkcioniraju. U te institucije spada i županija. Budući da je ovdje nastala šteta, što je utvrdila i državna revizija, sada je potrebno da se ta šteta otkloni i da županija funkcionira. Oni koji sada rade u županiji sigurno nisu krivi za ono što se dogodilo. Oni koji su zaduživali županiju i sudjelovali u ovome stanju – njih sada nema. Sigurno je da nije kriv onaj tko je otkrio već onaj tko je napravio štetu. Tu su zakazali i mehanizmi kontrole. Naime, utvrđeno je da se ovdje zaduživalo nekontrolirano, a nitko nije reagirao. Već sam poduzeo određene korake prema hrvatskoj Vladi da se u dogovoru sa županijom nađe rješenje”, rekao je Mesić, istaknuvši da Vlada mora intervenirati jer se, kako je slikovito pojasnio, Požeško-slavonska županija ne nalazi u Finskoj, nego u Hrvatskoj te Vlada, kao što vodi računa o drugim županijama, mora voditi računa i o toj. Autor: V.REBRINA