Milijun do milijuna – Murano

nabava_javno200309

Samo za sedam luksuznih terenaca, od kojih jedan blindirani, MORH je platio 6,5 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno više od milijun kuna po komadu. Za uslugu posredovanja kod prodaje rashodovanih automobila MUP plaća 600.000 kuna, a toga ima još…

javno_za_printNepovjerljivost sindikata spram obrazloženja Vlade da bez smanjivanja službeničkih plaća nema izlaska iz krize, te da je učinjeno sve kako bi se smanjenje izbjeglo, opravdava proračunska rastrošnost državnih tijela.

nabava_javno200309_2Dok se nabavljaju luksuzni terenci i plaćaju nepotrebne posredničke usluge, javnost se uvjerava u socijalnu neosjetljivost sindikata.

Od službenika, kojih je najveći broj povećanjem proračunske osnovice dobio povišicu od 160 do 180 kuna i životari s plaćom od 3.500 do 3.800 kuna, traži se odricanje i u javnosti ih se stigmatizira zbog toga što brane svoju egzistenciju.

No, istodobno Vlada ne štedi, pa je prema podacima Sindikata državnih službenika pronašla sredstva za:

  1. 223.810 kn utrošeno je u nabavu i isporuku aranžmana od svježeg cvijeća
  2. 598.624 kn MUP je potrošio za pripremne radove i temelje za buduću autopraonicu
  3. 164.000 000 kn koštala je usluga najma 801 komada motornih vozila
  4. 6,586.218 kn bila je cijena za sedam automobila za protokol prijevoza štićenih osoba
  5. 60,000.000 kn potrošila je Porezna uprava za kupnju građevinskog zemljišta.

Sve ove nabave realizirane su krajem prošle i tijekom ove godine.

nabava_ilustracija2_finalTakođer, zanimljiv je podatak da samo Grad Zagreb (kao županija) u državni proračun mora vratiti neutrošenih sredstava namijenjenih za decentralizirane funkcije lokalne samouprave u iznosu od 193 milijuna kuna, a prema proračunima sindikata i druge županije na ime decentraliziranih funkcija u državni proračun trebaju vratiti sveukupno više od 2,5 milijardi kuna.

Nema za plaće, ali ima za luksuzne terence, cvijeće, autopraonice, kupnju zemljišta…
MILIJUN DO MILIJUNA – MURANO

morh_murano_final

Samo za 7 luksuznih terenaca, od kojih jedan blindirani, MORH je platio 6,5 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno više od milijun kuna po komadu. Za uslugu posredovanja kod prodaje rashodovanih automobila MUP plaća 600.000 kuna, a toga ima još…

sdlsn_www220(SDLSN, 20. ožujka 2009.) Nepovjerljivost sindikata spram obrazloženja Vlade da bez smanjivanja službeničkih plaća nema izlaska iz krize te da je učinjeno sve kako bi se smanjenje izbjeglo, gotovo svakoga dana pothranjuje proračunska rastrošnost državnih tijela.

Dok se nabavljaju “mafijaški” terenci i plaćaju nepotrebne posredničke usluge, javnost se uvjerava u socijalnu neosjetljivost sindikata.

Od službenika, kojih je najveći broj povećanjem proračunske osnovice dobio povišicu od 160-180 kuna i životari s plaćom od 3.500 do 3.800 kuna, traži se odricanje i u javnosti ih se stigmatizira zbog toga što brane svoju egzistenciju.

No, kako se istovremeno žrtvuje Vlada pogledajte sami. Ako Vam i nakon toga ne postane jasno zbog čega joj ne vjerujemo, onda Vam zaista ne možemo pomoći…

nabava_ilustracija1

Sve ove nabave realizirane su krajem prošle i tijekom ove godine. Dakle, kad je kriza već debelo pokucala na naša vrata, ali to još jedino u Vladi nisu znali.

nabava_ilustracija2_finalTakođer, interesantan je podatak da samo Grad Zagreb (kao županija) u državni proračun mora vratiti neutrošenih sredstava namijenjenih za decentralizirane funkcije lokalne samouprave u iznosu od 193 milijuna kuna, a prema našim informacijama i druge županije na ime decentraliziranih funkcija u državni proračun trebaju vratititi sveukupno više od 2,5 milijardi kuna.