Ministar uprave Arsen Bauk posjetio SDLSN

Ministar uprave Arsen Bauk posjetio SDLSN

Bauk_140912_390

(SDLSN, 16. rujna 2012.) Ministar uprave Arsen Bauk posjetio je u petak Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, tijekom čega je obišao radne prostorije Sindikata, upoznao se sa zaposlenicima i zadržao u kraćem razgovoru s predsjednikom i glavnim tajnikom SDLSN-a, Borisom Plešom i Sinišom Kuharom.

sdlsn_www220Ministar Bauk je ovim posjetom, za razliku od svojih prethodnika, pokazao da ne zazire od izravnih “bilateralnih” razgovora sa socijalnim partnerima ukoliko se vode bez prednosti domaćeg terena, odnosno ministarskog kabineta.
Uostalom, SDLSN kao sindikat koji okuplja članove na području cijele javne uprave, prirodni je partner državnom tijelu koji je nadležan za ovaj upravni prostor.
Stoga nije ni čudno da se razgovor nije vodio isključivo u okvirima državnih službi i lokalne samouprave, već je dotaknuta i aktualna problematika stanja u agencijama i javnim službama.
Predstavnici SDLSN izrazili su zadovoljstvo posjetom ministra uprave, no i dodali kako neposrednost i neformalnost u komunikaciji imaju smisao samo kada su upotpunjeni thumbs_upmogućnošću razmjene mišljenja u svim situacijama u kojima Ministarstvo uprave zadire u službenički sustav.
Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u obliku objave prijedloga zakona i propisa ne može zamijeniti obvezu traženja očitovanja koju državna tijela i Vlada imaju prema sindikatima kao socijalnim partnerima, naglasila je sindikalna strana.
Na kraju, ministru uprave “palac gore” zbog posjete Sindikatu koji za njega i politiku Vlade ne bira uvijek samo lijepe riječi, ali zbog toga nije bauk kojeg treba izbjegavati.