Ministar uprave Davorin Mlakar s predstavnicima Sindikata o reformi državne uprave

Ministar uprave Davorin Mlakar s predstavnicima Sindikata o reformi državne uprave

Mlakar_130709-001

(SDLSN, 14. srpnja 2009.) Ministar uprave Davorin Mlakar razgovarao je jučer s predstavnicima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH o reformi državne uprave.
sdlsn_www220Predsjednik SDLSN Boris Pleša informirao je ministra Mlakara o stajalištima Sindikata u svezi s donošenjem Zakona o plaćama državnih službenika i izrazio zadovoljstvo činjenicom da je suradnja socijalnih partnera započela odmah po njegovom imenovanju na čelo resora.
Tajnik SDLSN Siniša Kuhar dodao je kako Sindikat očekuje da se, s obzirom na priče o višku zaposlenih u državnoj upravi, konačno formira zajedničko radno tijelo Vlade i sindikata predviđeno Kolektivnim ugovorom za državne službenike i namještenike, kako bi socijalni partneri mogli predložiti odgovarajuće mjere za poboljšanje kvalitete rada i učinkovitosti državne uprave.
Ministar Mlakar najavio je dinamičnu aktivnost na području reforme državne uprave i uključivanje svih socijalnih partnera u taj proces, naglasivši pri tome potrebu cjelovitog rješenja plaća svih zaposlenika u javnoj upravi, uključujući državnu i lokalnu upravu i javne službe.