Ministar Vukelić održao redoviti sastanak s predstavnicima sindikata u MORH-u

Ministar Vukelić održao redoviti sastanak s predstavnicima sindikata u MORH-u

Vukelic180708_390

(SDLSN, 18. srpnja 2008.) Ministar obrane Branko Vukelić sastao se danas u Ministarstvu obrane s predstavncima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještnika RH, Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama i Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovrstvu.

SDLSN_wwwNa redovitom periodičnom sastanku socijalnih partnera na najvišoj razini razgovaralo se o pitanjima provedbe preustroja Oružanih snaga Republike Hrvatske te uvjetima rada službenika i namještenika u sustavu obrane.

Dvije strane su konstatirale zadovoljstvo dostignutim stupnjem suradnje u provedbi preustroja, posebice na izradi, donošenju i provedbi odluke o otpremninama, koju je ministar obrane donio 5. lipnja, a kojom se proces smanjenja broja službenika i namještenika provodi na socijalno prihvatljiv način.

Dogovoren je i nastavak suradnje zajedničke radne skupine na boljem definiranju specifičnosti radnih mjesta i uvjeta rada u MORH i OSRH, koja bi trebala rezultirati proširenjem broja radnih mjesta obuhvaćenih dodacima na posebne uvjete rada.