MINISTARSTVO PRAVOSUĐA SINDIKATU DOSTAVILO DOKAZE DA JE PODUZELO SVE POTREBNO ZA ISPLATU DARA ZA DJECU I BOŽIĆNICE

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA SINDIKATU DOSTAVILO DOKAZE DA JE PODUZELO SVE POTREBNO ZA ISPLATU DARA ZA DJECU I BOŽIĆNICE

liar
Ministarstvo pravosuđa dokumentiralo je da su zahtjev za isplatu sredstava poslali 13. prosinca. U Ministarstvu financija su nam 24. prosinca rekli da to nije učinjeno. Nagradno pitanje je tko nas je lagao? Ili možda postoje dvije istine?

(SDLSN, 29. prosinca) Nedugo nakon prosvjeda Sindikata zbog neisplate dara za djecu i božićnice u pravosuđu, Ministarstvo pravosuđa dostavilo je Sindikatu opsežnu dokumentaciju iz koje je razvidno kako je od strane ministarstva poduzeto sve potrebno za isplatu dara za djecu i božićnice u sustavu koji obuhvaća 10500 državnih službenika i namještenika.

Uvidom u dokumentaciju uvjerili smo se kako je Ministarstvo još 20. listopada 2004. godine od Ministarstva financija zatražilo dodatna sredstva iz proračuna za isplatu ne samo dara za djecu i božićnice, nego i drugih prava po kolektivnom ugovoru (jubilarne nagrade, otpremnine, pomoći i dr.) u iznosu od 15.300.000,00 kuna.

Kako je iz dokumentacije razvidno da je Ministarstvo još 13. prosinca dostavilo potrebne podatke o broju zaposlenika, djece i iznosu potrebnih sredstava Ministarstvu financija, postavlja se pitanje zbog čega su nam onda u Ministarstvu financija 24. prosinca odgovorne osobe “servirale” informaciju kako Ministarstvo pravosuđa do tog trenutka nije dostavilo zahtjev za isplatu navedenih prava.

S time u svezi Sindikat će tražiti da se utvrdi odgovornost dužnosnika Ministarstva financija koji su iznosili netočne informacije o ostvarivanju prava iz kolektivnog ugovora.

Međutim, i dalje ostaje nepoznanica zašto u Ministarstvu pravosuđa nisu reagirali prema Ministarstvu financija zbog kašnjenja s isplatom dara za djece i božićnice.

Pročitajte dopis Ministarstva pravosuđa
Pročitajte što su nam rekle odgovorne osobe u Ministarstvu financija