Ministrice, objasnite što je to u angažmanu Denisa Petrovića u skladu sa zakonom?

NEVJERNI TOME
Ministrice, objasnite što je to u angažmanu Denisa Petrovića u skladu sa zakonom?

nevjerni_toma

(SDLSN, 19. lipnja 2013.) Jučerašnje objašnje potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić kako je konzultant tvrtke Contrast Management-Consulting Denis Petrović u ministarstvu kojem je na čelu angažiran u skladu sa zakonom nije nas uvjerila da se to doista tako i dogodilo.

sdlsn_www220Naime, Petrović se na web stranicama ove tvrtke navodi kao jedan od dva eksperta “zaduženih” u okviru Contrast Groupe za Hrvatsku, a tvrtka ima i zagrebački ured Contrast Management-Consulting d.o.o. sa sjedištem u Varšavskoj 13.
Budući da je malo vjerojatno da Petrovićev angažman u Ministarstvu socijalne politike i mladih predstavlja njegovu privatnu honorarnu “tezgu”, pouzdanijom se čini pretpostavka kako je na savjetničkim poslovima zaposlen kao djelatnik Contrast Management-Consulting grupe te stoga usluge savjetovanja koje pruža ova tvrtka spadaju u sustav javne nabave i trebale bi biti prikazane u Registru ugovora o javnoj nabavi Ministarstva socijalne politike i mladih na njihovim internetskim stranicama.

Međutim, tamo nema traga ugovoru o javnoj nabavi usluga savjetovanja od Contrast Management-Consulting grupe,a bilo bi interesantno saznati postoji li i u kom obliku suglasnost predsjednika Vlade RH o angažmanu gdina Petrovića u Ministarstvu socijalne politike i mladih.

Također, iako je 15 djelatnika Ministarstva nakon rada s Petrovićem samostalno odlučilo o ustroju koji će im pomoći da najbolje obave svoj posao i ispune obveze prema EU i hrvatskim građanima, zbog čega je ministrica Opačić posebno ponosna, postavlja se pitanje zašto je prezentaciju novog ustroja u MSPM održao strani konzultant, a ne neki od djelatnika koji su “sami odlučili” o njemu?
Ukoliko su stvari koje nas muče u svezi s konzultantskim uslugama gdina Petrovića svima drugima jasne ispričavamo se zbog nepotrebnog uznemiravanja javnosti i prepuštamo ju objašnjenjima potpredsjednice Vlade u koja smo se usudili posumnjati. S. Kuhar

Pročitajte još…