Mira, kraljica socijalnog mira

Mira, kraljica socijalnog mira

ŽUPANICA MIRA BUCONIĆ IZJAVOM ZASLUŽILA NAGRADU SINDIKATA DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA

novilist_logoDUBROVNIK – Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) Republike Hrvatske županici Dubrovačko-neretvanske županije Miri Buconić namijenio je godišnju nagradu za promicanje socijalnog partnerstva uz obrazloženje kako su se “u osobi županice Buconić vrline političke kulture i korektnosti, tolerancije, ljupke i lepršave gracilnosti u ophođenju s predstavnicima Sindikata zaposlenika smjestile kao u svom prirodnom staništu te je stoga nagrada otišla u prave i politikom neuprljane, čiste i nevine ruke”. “Nagrada” je reakcija na izjavu Mire Buconić prilikom ovotjednog donošenja Programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja djelatnika županijske uprave.

Mira Buconić, županica Dubrovačko-neretvanske županije
Mira Buconić, županica Dubrovačko-neretvanske županije

– Glupo je preskakati Sindikat zaposlenika u postupku donošenja programa kad ionako nemaju nikakav utjecaj – izjavila je županica na sjednici Poglavarstva.
Prije samo mjesec dana Sindikat je upozorio kako nisu upoznati s odlukom županijske vlasti o reorganizaciji upravnih tijela koja je izazvala nezadovoljstvo dijela zaposlenika. Upravo taj dio zaposlenika i županica sa zamjenikom Ivom Karamatićem iz vladajuće koalicije HSS-SDP-HNS, vode medijski rat od dolaska koalicije na vlast.
Kako navode u svom domišljatom priopćenju, tročlani žiri SDLSN-a odlučio je Miri Buconić uručiti nagradu koja se dodjeljuje istaknutim nositeljima političke vlasti za promicanje vrijednosti socijalnog partnerstva i uključivanje zaposlenika u donošenje odluka.
– Nagradu bi županici Buconić na prigodnoj svečanosti u sindikalnom domu socijalnog partnerstva sindikata i politike “Boris Kunst” u Dubrovniku trebala uručiti županijska sindikalna povjerenica SDLSN Branka Martinović Vuković, nakon što zbor zaposlenika Dubrovačko-neretvanske županije otpjeva za tu prigodu skladanu svečanu pjesmu “Mira, kraljice socijalnog mira”. Bravo županice! – poručili su joj predstavnici Sindikata. S. RUDINOVIĆ

Pročitajte još…