MMF nije grijeh

“MMF nije grijeh”

Sindikat nema namjeru preporučati svojim članovima za koga će glasati na predstojećim izborima, ali ih po onoj da “pametan uči na pogreškama, budala ih ponavlja”, poziva da razmisle glasaju li za stvarnu hrvatsku političku opciju ili MMF, ma kako reformiran bio

Sigurni smo da se novi Zakon o plaćama državnih službenika donosi samo radi njihova i dobra hrvatskih građana, a ne zbog dugoročnog zamrzavanja sustava plaća kao što je bio slučaj s 2001. godinom

(SDLSN, 25. listopada 2011.) U već zahuktaloj predizbornoj kampanji konačno su poznati svi ključni igrači.
sdlsn_www220Pored vladajućeg HDZ-a i Kukuriku koalicije te mnoštva većih i manjih stranaka – aspiranata na poziciju ključnog partnera i jezičca na vagi u nekoj budućoj pobjedničkoj koaliciji, u kampanju je uključen i Međunarodni monetarni fond.
Oni koji ga zazivaju unaprijed su si osigurali alibi za neuspjeh vlastitih programa gospodarskog oporavka, po scenariju “nismo ni pretpostavljali kakvo ćemo stanje zateći kad smo se borili za vlast”.
A navodno MMF više i nije takav bauk.

Gospodin Slavko Linić iz SDP-a govori o MMF-u kao o reformiranoj organizaciji koja danas državama osigurava jeftin novac i jeftino zaduživanje u inozemstvu pa je kao takav valjda dobar i za građane.
Oni koje je povijest naučila da MMF novac možda daje vladama, ali oduzima građanima, još pamte blagodati paketa aranžmana s MMF-om i Svjetskom bankom, u vrijeme kad su u koalicijskoj Vladi Ivice Račana potpredsjednik Vlade i ministar financija bili upravo gospoda Slavko Linić i Mato Crkvenac.

sal390_final

Stoga podsjećamo kako su onda izgledali aranžamani s MMF-om i Svjetskom bankom i što su sve donijeli, a još više odnijeli malom čovjeku.
Sindikat nema namjeru preporučati svojim članovima za koga će glasati na predstojećim izborima, ali ih po onoj da “pametan uči na pogreškama, budala ih ponavlja”, poziva da razmisle glasaju li za stvarnu hrvatsku političku opciju ili MMF, ma kako reformiran bio.

Stalni_dodatak_Crkvenac