MORH Ministar Vukelić s predstavnicima sindikata o preustroju uprava i ureda za obranu

MORH Ministar Vukelić s predstavnicima sindikata o preustroju uprava i ureda za obranu

vukelic260210_390

(SDLSN, 26. Veljače 2010.) Ministar obrane Branko Vukelić sa suradnicima razgovarao je danas s predstavnicima sindikata koji djeluju u MORH-u o preustroju uprava i ureda za obranu.

sdlsn_www220Vukelić i suradnici naglasili su da će se, kao i dosad kada je u pitanju izdvajanje civilnog osoblja u sustavu obrane, višak od oko 150 službenika nastalih ukidanjem uprava i ureda za obranu nastojati zbrinuti unutar Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, drugih državnih tijela, agencija i jedinica lokalne samouprave te kroz sustav otpremnina i dokupa mirovine.
Po stupanju na snagu novog pravilnika o unutarnjem redu MORH-a, za koji se ovih dana očekuje dobivanje suglasnosti Ministarstva uprave, započet će se s raspoređivanjem službenika u odjele i odsjeke za obranu, dok je raspoređivanje na slobodna radna mjesta unutar MORH i OSRH već započelo, kao i premještaj u druga državna tijela pa je tako u tijeku premještaj sedam službenika na slobodna radna mjesta u okviru Porezne uprave, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i državnom odvjetništvu).

vukelic260210_2_390

Zajedno sa sindikatima sprema se i zajednički tiskani materijal sa svim informacijama o mogućnostima zbrinjavanja, a dogovorena je i stalna razmjena informacija o promjeni statusa neraspoređenih službenika kako bi se zajedničke aktivnosti socijalnih partnera usmjerile na rješavanje sudbine službenika za koje još nije pronađeno zaposlenje ili se nisu izjasnili za uzimanje otpremnine.

Pročitajte još…

Ministar Vukelić s predstavnicima sindikata o preustroju uprava i ureda za obranu

hina_print_logoZAGREB, 26. veljače 2010. (Hina) – Ministar obrane Branko Vukelić razgovarao je danas s predstavnicima sindikata koji djeluju u MORH-u o preustroju uprava i ureda za obranu, priopćio je Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske.

Vukelić je naglasio da će se, kao i dosad kada je u pitanju izdvajanje civilnog osoblja u sustavu obrane, višak od oko 150 službenika nastalih ukidanjem uprava i ureda za obranu nastojati zbrinuti unutar Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, drugih državnih tijela, agencija i jedinica lokalne samouprave, te kroz sustav otpremnina i dokupa mirovine.

Po stupanju na snagu novog pravilnika o unutarnjem redu MORH-a, za koji se ovih dana očekuje dobivanje suglasnosti Ministarstva uprave, započet će se raspoređivanje službenika u odjele i odsjeke za obranu, dok je raspoređivanje na slobodna radna mjesta unutar MORH-a i OSRH-a već počelo, kao i premještaj u druga državna tijela.

Zajedno sa sindikatima sprema se zajednički tiskani materijal sa svim informacijama o mogućnostima zbrinjavanja, a dogovorena je i stalna razmjena informacija o promjeni statusa neraspoređenih službenika kako bi se zajedničke aktivnosti socijalnih partnera usmjerile na rješavanje sudbine službenika za koje još nije pronađeno zaposlenje ili se nisu izjasnili za uzimanje otpremnine, kaže se u priopćenju.

vukelic_vj270210