MORH: Rončević sa sindikatima o PLETER-u

MORH: Rončević sa sindikatima o PLETER-u

(SDLSN, 20. listopada) Ministar obrane Berislav Rončević susreo se danas u Ministarstvu obrane s predstavnicima sindikata koji djeluju u sustavu obrane u svezi s preuzimanjem djelatnika Službe za gospodarenje nekretninama u trgovačko društvo “Pleter – usluge” d.o.o., s kojim će Ministarstvo zaključiti ugovor o dugoročnoj poslovnoj suradnji, odnosno pružanju usluga koje su predmet outsourcinga.

Roncevic201006_374

Rončević i njegovi suradnici obavijestili su predstavnike sindikata kako je kao dan D za prijelaz iz državne službe u radni odnos u PLETER 31. prosinca 2006. godine, sukladno Sporazumu o preuzimanju djelatnika čiji su tekst zajednički utvrdili predstavnici Ministarstva i sindikata.

Sporazum bi uskoro trebale potpisati tri strane – MORH, “Pleter- usluge” d.o.o. i sindikati: Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH i Sindikat vojnih službenika i namještenika, a njime se jamči preuzimanje državnih službenika i namještenika Službe za gospodarenje nekretninama i OSRH raspoređene na poslove koji su predmet preuzimanja, odnosno izlazak iz sustava uz poticajne otpremnine.

Rončević se pri tome zahvalio predstavnicima sindikata na potpori i odgovornosti koju su preuzeli pri rješavanju viška zaposlenih zbog preustroja MORH i OSRH.

Tajnik SDLSN Siniša Kuhar naglasio je potrebu ujednačenog pristupa u izdvajanju državnih službenika i namještenika pojasnivši kako se radi o jedinstvenom, ali vremenski postupnom procesu, te da svima koji su višak treba omogućiti izlazak iz sustava uz jednake uvjete.

Na sastanku je dogovoreno skoro potpisivanje Sporazuma o preuzimanju djelatnika, uz paralelno donošenje odluke o poticajnim otpremninama, te zajednički obilasci terena predstavnika MORH-a, PLETER- i sindikata u svrhu informiranja zaposlenika o procesu preuzimanja.

Također, dogovoreno je da se nakon ljetne stanke između 20 i kraja mjeseca nastavi s održavanjem sastanaka između socijalnih partnera, sukladno dobroj praksi koja već postoji u OSRH.

Pročitajte još…

RONČEVIĆ SA SINDIKATIMA O PREUZIMANJU DJELATNIKA SLUŽBE ZA GOSPODARENJE NEKRETNINAMA MORH-A

hina_logo

ZAGREB, 20. listopada 2006. (Hina) –  Ministar obrane Berislav Rončević razgovarao je danas s predstavnicima sindikata koji djeluju u sustavu obrane o preuzimanju djelatnika Službe za gospodarenje nekretninama u trgovačko društvo Pleter – usluge d.o.o., s kojim će MORH zaključiti ugovor o dugoročnoj poslovnoj suradnji, odnosno pružanju usluga koje su predmet outsourcinga.
pleter_okomitoRončević je izvijestio sindikalce, da je dan prelaska iz državne službe u radni odnos u PLETER 31. prosinca ove godine, sukladno Sporazumu o preuzimanju djelatnika čiji su tekst zajednički utvrdili predstavnici ministarstva i sindikata, kaže se u sindikalnom priopćenju.

Sporazum bi uskoro trebali potpisati MORH, Pleter-usluge d.o.o. Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske te Sindikat vojnih službenika i namještenika, a njime se jamči preuzimanje državnih službenika i namještenika Službe za gospodarenje nekretninama, odnosno izlazak iz sustava uz poticajne otpremnine.
Dogovoreno je skoro potpisivanje Sporazuma o preuzimanju djelatnika, uz paralelno donošenje odluke o poticajnim otpremninama, te zajednički obilasci terena predstavnika MORH-a, PLETER-a i sindikata u svrhu informiranja zaposlenika o procesu preuzimanja.