MUP: Ministar Kirin razgovarao sa sindikalcima

MUP: Ministar Kirin razgovarao sa sindikalcima

(SDLSN, 14. listopada) Sindikati ne bi trebali biti izvan sustava MUP-a već bi se trebali maksimalno uključiti u rad policije, jer samo zajednički možemo raditi za dobrobit svakog pojedinog policajca, kazao je ministar Ivica Kirin na početku današnjeg redovnog sastanka sa svim predstavnicima sindikata koji djeluju u MUP-u.

MUP_Kirin141005_374

Ministar je predložio, a predstavnici sindikata su se složili, da se svi problemi koji nastaju trebaju riješiti dijalogom i dogovorom, a ne međusobnim prepucavanjima preko medija.

Na sastanku su najavljeni neki prioritetni koraci. Tako je ministar Kirin najavio kako će, što se novčanih ulaganja tiče, u narednom razdoblju prioritet biti ulaganje u materijalno-tehnička sredstava za policiju, što uključuje obnovu postojećeg naoružanja, nabavu novih vozila i zaštitnih prsluka i dr., a nakon toga će se poduzeti konkretni koraci koji će za cilj imati povećanje standarda policijskih službenika.

MUP_Kirin141005_220Predstavnici sindikata su kao jedan od problema istaknuli potrebu da se unutar MUP-a odrede osobe koje mogu biti u stalnom kontaktu sa sindikatima s čim su se predstavnici MUP-a složili.

Također, skrenuli su pažnju na poštivanje kolektivnog ugovora, naročito u onom dijelu koji se tiče obavještavanja sindikata o bitnim stvarima koje su od interesa za članove sindikata. Ministar je na to kazao, kako se kolektivni ugovor poštuje u potpunosti i kako će tako biti i u buduće.

Međutim, ministar Kirin upozorio je kako uz ta prava moraju ići i odgovornosti. Od sindikata je zatražio potporu u obračunu s onima koji svojim djelima blate uniformu koju nose.

Ministar je iskoristio priliku da najavi kako će MUP vrlo skoro pripremiti jasan sustav napredovanja u policiji u kojem će oni koji više rade i koji se posebno ističu, brže napredovati i za svoj trud biti adekvatno plaćeni.

Na kraju, dogovoreno je da će u izradama svih idućih zakonskih i podzakonskih akata sudjelovati i Sindikati.