MUP: Ministar Mlinarić razgovarao sa sindikalcima

MUP: Ministar Mlinarić razgovarao sa sindikalcima

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(SDLSN, 9. veljače) Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić  razgovarao je danas sa predstavnicima triju sindikata koji djeluju u MUP-u, Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Sastanku su prethodili odvojeni susreti sindikata s državnim tajnikom Buconjićem, na kojima su svi sindikati imali priliku detaljno izraziti svoje stavove glede problema s kojima se suočavaju policijski službenici, a prije svega velikim brojem pokrenutih sudskih postupaka zbog prekovremenih sati, naknade za civilna odijela, božićnice i dara za djecu za 2000. godinu.

Ministar Mlinarić pozvao je sindikate na suradnju i naglasio da se problemi koji su se nakupili u prethodne četiri godine ne mogu riješiti u mjesec dana. Izrazio je spremnost da se nesporna potraživanja na koja policijski službenici polažu pravo po kolektivnom ugovoru riješe dogovorno, te da sindikati o njima dostave podatke kako bi se za to mogla zatražiti odgovarajuće proračunska sredstva. Potrebno je dogovoriti modalitete nagodbe, koga će obuhvatiti i kojom će se dinamikom sredstva isplaćivati, izjavio je Mlinarić.

Dodao je kako će nakon ovog sastanka razgovarti s ministrom financija kako bi se uvidjelo što je realno moguće učiniti.

Sindikalci su Mlinarića upoznali i s drugim problemima policijskih službenika, od malih plaća do nemogućnosti napredovanja u službi što policajce ne motivira na daljnje usavršavanje.

U tom smislu dogovoreno je da sindikati dostave MUP-u prijedloge izmjena i dopuna postojećih zakona i propisa, ali i kako unaprijediti postojeću praksu organizacije rada unutar sustava.

Na dnevnom redu bili su i stavovi sindikata glede zaključivanja posebnih kolektivnih ugovora za policiju što je bio prijedlog SPH, odnosno jedinstvenog kolektivnog ugovora za sve državne službenike, a zatim rješavanje pojedinih djelatnosti kroz anekse što zastupa SDLSN, odnosno sukladno je dogovoru sindikalnih središnjica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA RAZGOVARAO SA SINDIKATIMA ZAPOSLENIH U MUP-U

hina_logo

ZAGREB, 9. veljače 2004. (Hina) – Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić razgovarao je danas s predstavnicima triju sindikata koji djeluju u MUP-u, Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika. Sastanku su prethodili odvojeni susreti sindikata s državnim tajnikom MUP-a Ivicom Buconjićem, na kojima su sindikalci iskazali svoja stajališta u vezi problema  policijskih službenika, prije svega velikim brojem pokrenutih sudskih postupaka zbog prekovremenih sati, naknade za civilna odijela, božićnice i dara za djecu za 2000. godinu, priopćio je Sindikat državnih službenika. Mlinarić je pozvao sindikate na suradnju i naglasio da se problemi koji su se nakupili u prethodne četiri godine ne mogu riješiti u mjesec dana. Izrazio je spremnost da se nesporna potraživanja po kolektivnom ugovoru riješe dogovorno, te da sindikati dostave podatke kako bi se za to mogla zatražiti proračunska sredstva. Treba dogovoriti modalitete nagodbe, koga će obuhvatiti i kojom će se dinamikom sredstva isplaćivati, izjavio je Mlinarić. Dodao je da će razgovarati s ministrom financija Ivanom Šukerom kako bi se vidjelo što je realno moguće učiniti. Sindikalci su Mlinarića upoznali i s drugim problemima policijskih
službenika, od malih plaća do nemogućnosti napredovanja u službi. Dogovoreno je da sindikati dostave MUP-u prijedloge izmjena postojećih zakona i propisa, te kako unaprijediti praksu organizacije rada unutar sustava. Na dnevnom redu bila su i stajališta sindikata oko zaključivanja posebnih kolektivnih ugovora za policiju, što je bio prijedlog Sindikat policije Hrvatske, odnosno jedinstvenog kolektivnog ugovora za sve državne službenike, a zatim rješavanje pojedinih djelatnosti kroz anekse, što zastupa Sindikat državnih službenika, a sukladno je dogovoru sindikalnih središnjica.
(Hina) xpp/md ymd

MINISTAR MLINARIĆ RAZGOVARAO SA SINDIKATIMA ZAPOSLENIH U MUP-u

HRT_logo9. veljače – Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić razgovarao je s predstavnicima triju sindikata koji djeluju u MUP-u; Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika. Sastanku su prethodili odvojeni susreti sindikata s državnim tajnikom MUP-a Ivicom Buconjićem, na kojima su sindikalci iskazali svoja stajališta u vezi s problemom policijskih službenika, prije svega velikim brojem pokrenutih sudskih postupaka zbog prekovremenih sati, naknadama za civilna odijela, božićnicama i darom za djecu za 2000. godinu, priopćio je Sindikat državnih službenika. Mlinarić je pozvao sindikate na suradnju i naglasio da se problemi koji su se nakupili u prethodne četiri godine ne mogu riješiti u mjesec dana. Izrazio je spremnost da se nesporna potraživanja po kolektivnom ugovoru riješe dogovorno te da sindikati dostave podatke kako bi se za to mogla zatražiti proračunska sredstva. Treba dogovoriti modalitete nagodbe, koga će obuhvatiti i kojom će se dinamikom sredstva isplaćivati, izjavio je Mlinarić. Dodao je da će razgovarati s ministrom financija Ivanom Šukerom kako bi se vidjelo što je realno moguće učiniti. Sindikalci su Mlinarića upoznali i s drugim problemima policijskih službenika, od malih plaća do nemogućnosti napredovanja u službi. Dogovoreno je da sindikati dostave MUP-u prijedloge izmjena postojećih zakona i propisa te kako unaprijediti praksu organizacije rada unutar sustava. (H/zi)