MUP Sastanak ministra Ostojića s predstavnicima sindikata

ZAGREB PROVEDBA KOLEKTIVNOG UGOVORA
Ostojić pozvao na suradnju sindikate u MUP-u

ostojic_vjesnik100112

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić je rekao da će se zalagati za zaštitu digniteta policajaca i ostalih službenika MUP-a koji su često na udaru javnosti zbog organizacijskih propusta za koje nisu odgovorni, kaže se u priopćenju

vjesnik240ZAGREB – Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sastao se s predstavnicima sindikata koji djeluju u resoru unutarnjih poslova te ih pozvao na suradnju i razmjenu mišljenja o pitanjima koja se tiču provedbe kolektivnog ugovora i stručnih pitanja, priopćeno je iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Ostojić je rekao da će se zalagati za zaštitu digniteta policajaca i ostalih službenika MUP-a koji su često na udaru javnosti zbog organizacijskih propusta za koje nisu odgovorni, kaže se u priopćenju.

Predstavnici sindikata su na jučerašnjem sastanku istaknuli potrebu razmjene informacija u utvrđivanju prijedloga zakona i podzakonskih akata, kako bi na vrijeme mogli dati svoje prijedloge i primjedbe.

Sindikalisti su Ostojića upozorili i na problem profesionalnog vatrogastva koje se nalazi u nadležnosti MUP-a i niza državnih tijela i udruga, što donosi brojne probleme.

Uz predstavnike Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, na sastanku su bili i predstavnici Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a i Općeg sindikata MUP-a. [Hina]

MUP Sastanak ministra Ostojića s predstavnicima sindikata

Ostojic_MUP090111-(1)_390

(SDLSN, 10. siječnja 2012.) Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sastao se jučer poslijepodne s predstavnicima sindikata koji djeluju u resoru unutarnjih poslova.

sdlsn_www220Predstavnike Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a RH, Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH i Općeg sindikata MUP-a ministar Ostojić pozvao je na suradnju i razmjenu mišljenja o pitanjima koja se tiču provedbe kolektivnog ugovora, ali i struke, naglasivši pri tome kako će se osobno zalagati ne samo za zaštitu digniteta policajaca, nego i ostalih službenika Ministarstva koji su često na udaru javnosti zbog organizacijskih propusta za koje nisu odgovorni.
Nastojat ću da MUP ne bude prisutan u životu građana kroz crnu kroniku, kako bi ga počeli doživljavati kao uslužni servis koji im stoji na raspolaganju, istaknuo je Ostojić te dodao kako želi da se socijalni dijalog odvija unutar sustava, a ne kroz medije.

Ostojic_MUP090111-(2)_390

Predstavnici sindikata pozdravili su činjenicu da je novi ministar u svoje prioritete uvrstio i suradnju sa sindikatima.
Predsjednik SDLSN Boris Pleša, pri tome je naglasio potrebu razmjene informacija u fazi utvrđivanja prijedloga zakona i podzakonskih akata, jer sastanci nakon toga nemaju smisla, a sindikatima ne preostaje ništa drugo nego da, kad o važnim odlukama u donošenju kojih su trebali biti konzultirani ili čak sudjelovati u njihovom kreiranju saznaju putem medija, da se na njih na isti način i očituju – putem medija.
Pleša je ministra Ostojića upozorio i na problem profesionalnog vatrogastva koje se nalazi u “nadležnosti” MUP-a i čitavog niza državnih tijela i udruga, što u praksi uzrokuje i brojne probleme, te dodao kako se nada da će se ovom pitanju također posvetiti odgovarajuća pozornost.