NA RIJEČKOM OPĆINSKOM SUDU JOŠ SE UTVRĐUJU OKOLNOSTI INCIDENTA KOJI UPUĆUJE NA MOBBING

NA RIJEČKOM OPĆINSKOM SUDU JOŠ SE UTVRĐUJU OKOLNOSTI INCIDENTA KOJI UPUĆUJE NA MOBBING

Sutkinja Vasilija Perić predsjednici Suda još nije podnijela pisani izvještaj o događaju. Ukoliko se utvrdi da je bilo mobbinga Sindikat državnih službenika će zatražiti odgovornost sutkinje

I sutkinja karijeru započela kao daktilografkinja

novilist_logoRIJEKA – Sutkinja u parničnoj referadi riječkog Općinskog suda Vasilija Perić ni na našu ponovljenu sugestiju nije pristala iznijeti svoje viđenje sukoba s Violetom Pavlović, suradnicom i sudskom zapisničarkom, koju je navodno verbalno napala i odgurnula. Obrazloženje takvog stava nalazi u činjenici da predsjednici Općinskog suda Gordani Kosić još nije podnijela pisani izvještaj o incidentu. A zbog službenog puta predsjednice, rasplet događaja odgađa se za ponedjeljak. Niti njezina suradnica Violeta Pavlović nije željela komentirati cijeli slučaj, za nju je sukob bio gotov onog trenutka kada je zatražila pomoć i zaštitu od predsjednice Suda ne mogavši više izdržati psihičku torturu koju je stoički podnosila i trpjela gotovo dvije godine.

Ne želi iznijeti svoje viđenje sukoba - sutkinja Vasilija Perić
Ne želi iznijeti svoje viđenje sukoba – sutkinja Vasilija Perić

Od jučer se nalazi u drugoj referadi, odnosno suradnik je kod druge sutkinje, također na Općinskom sudu.
Jučer poslijepodne održan je i sastanak članova sindikata državnih službenika na Općinskom sudu, a od povjerenice Ines Legac doznajemo kako će nakon utvrđivanja svih činjenica zatražiti eventualnu odgovornost sutkinje Perić ukoliko se pokaže da je bilo mobbinga. Također, našu ćemo djelatnicu uputiti na pravnu službu našeg sindikata radi zaštite njezinih prava i eventualnog podnošenja tužbe zbog zlostavljanja.
Glasnogovornik Općinskog suda Saša Cvijetić potvrđuje da će svi detalji i aktivnosti vezani uz incident biti poznati početkom idućeg tjedna nakon što predsjednica Gordana Kosić bude imala kompletirano izvješće sukobljenih strana.
Neslužbeno doznajemo i da je sutkinji Vasiliji Perić nekoliko puta usmeno sugerirano da ponašanje prema svojim suradnicama, pa i strankama u postupku, “prilagodi” sudačkom zvanju, odnosno promijeni način komunikacije, no, anonimni sugovornici potvrđuju da “je to bilo jače od nje”, s obzirom da je, nekada davno bila i sama vrsni daktilograf i perfekcionist u svom poslu, toliko savjesna da su njezini pisani uradci bili savršeni. S. KLEVA