Najavljen drugi sastanak pregovaračkih odbora Vlade i sindikata državnih i javnih službi

 

Zagreb, 10. studenoga 2020. – Iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike stigao je poziv na drugi sastanak pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata državnih i javnih službi za pregovore o sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, te dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama. Kako se najavljuje, Vlada će na tome sastanku predstaviti svoje prijedloge dodataka.

Sastanak će se održati u petak, 13. studenoga 2020. godine, s početkom u 13,00 sati, u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Podsjetimo, na prvome sastanku, održanome 28. listopada, Vlada nije predstavila konkretan prijedlog, već  samo “otvorila teme” koje bi trebale biti predmetom kolektivnih pregovora: božićnica za 2020., te visina osnovice za obračun plaće od 1. siječnja 2021.

SDLSN je mišljenja kako dogovoreno povećanje osnovice (dva plus dva posto) svakako treba ići s 1. siječnjem 2021. godine i osnovica treba iznositi, sukladno dogovorenome, 6.044,51 kunu.