“Najskorije vrijeme” u MORH-u jedinica za beskonačno

“Najskorije vrijeme” u MORH-u jedinica za beskonačno

U dopisu od 15. lipnja sastanak sa predstavnicima Sindikata najavljen je u "najskorije vrijeme". U Rječniku hrvatskog jezika pridjevu "skori" pridaje se značenje: onaj koji će uslijediti u bliskoj budućnosti, onaj koji će uskoro doći.
U dopisu od 15. lipnja sastanak sa predstavnicima Sindikata najavljen je u “najskorije vrijeme”. U Rječniku hrvatskog jezika pridjevu “skori” pridaje se značenje: onaj koji će uslijediti u bliskoj budućnosti, onaj koji će uskoro doći.

(SDLSN, 13. srpnja) Iako su sindikati državnih službi koji djeluju u MORH i OSRH u više navrata tražili prijam kod ministra obrane Berislava Rončevića zbog nedonošenja pravilnika o dodacima na plaću državnim službenicima i namještenicima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH zbog uvjeta rada, težine i naravi posla i odgovornosti do sastanka nikako da dođe.

Ministar Rončević daruje krv
Ministar Rončević daruje krv

Sindikati su sastanak tražili pojedinačno, zajednički i putem sindikalnih središnjica, pozivajući se na zaključak Vlade RH od 7. travnja prema kojem su ministri dužni jednom mjesečno primiti na razgovor predstavnike sindikata.

No koliko ministar Rončević drži do zaključaka Vlade najbolje govori činjenica da sukladno istome zaključku još nije imenovao osobu u rangu državnog tajnika ili pomoćnika ministra, koja će biti osoba za stalnu komunikaciju sa sindikatima.

I kad su u Sindikatu već počeli gubiti nadu u susret ministar obrane je 15. lipnja uputio pismo u kojem izvješćuje NHS i Sindikat da se u Ministarstvu punom parom radi na izradi spornih pravilnika te “da će se u  najskorije vrijeme organizirati i sastanak s predstavnicima Sindikata o čemu ćemo Vas izvijestiti“.

Ugledni medicinski časopis "Timedisorder" bolest po kojoj je nazvan opisuje kao latentni poremećaj snalaženja u vremenu i prostoru kakakterističan za političare i menadžere na visokim položajima
Ugledni medicinski časopis “Timedisorder” bolest po kojoj je nazvan opisuje kao latentni poremećaj snalaženja u vremenu i prostoru kakakterističan za političare i menadžere na visokim položajima

Nažalost, kako je od datiranja dopisa (15. lipnja), koji je do Sindikata putovao iz Ministarstva obrane nepunih četrnaest dana (što bi tek bilo da uredske prostorije Sindikata i MORH-a nisu na istome gradskom trgu), prošlo gotovo mjesec dana, shvatili smo da je izraz “najskorije vrijeme” u MORH-u mjerna jedinica za beskonačno, kao što je i rok od “šest mjeseci” u kojem je bivša ministrica obrane trebala donijeti navedene pravilnike sada već blizu vrijednosti od dvije godine.

Što se to događa s ljudima u Ministarstvu obrane i zbog čega  obolijevaju od vremenskog poremećaja? Treba li im pomoć? Ako treba, nadamo se da će im je netko brzo pružiti. Za početak predlažemo napredni “tečaj čitanja kalendara s razumijevanjem”.