Nakon GRČIĆA 100 Vlada naručila proračunski detektor MRSIĆ 500

ZNANOST U SLUŽBI IZLASKA IZ RECESIJE
Nakon GRČIĆA 100 Vlada naručila proračunski detektor MRSIĆ 500

grcic_100

(SDLSN, 4. travnja 2014.) Kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora, tvrtka RESURS – DETECT d.o.o., koja je po narudžbi Vlade Republike Hrvatske projektirala i proizvela specijalni detektor za pronalaženje proračunskih sredstava GRČIĆ 100, kapaciteta do 100 milijuna kuna, trenutno radi na dubinskom detektoru kapaciteta 500 milijuna kuna.

sdlsn_www220Novi detektor razvija se pod imenom MRSIĆ 500, a Vladi bi trebao pomoći u pronalaženju proračunskih sredstava za dodatke od 4, 8 i 10 posto namijenjene zaposlenicima starije životne dobi u državnim i javnim službama.
Ukoliko RESURS – DETECT d.o.o. s jednakim uspjehom položi i ovaj težak ispit koji je pred nju postavila Vlada, njihov sljedeći projekt trebala bi biti detektorska turbina snage dvije milijarde kuna – PELJEŠAC 2000.

mrsic_500

U Vladi vjeruju da će suradnja s know-how ekspertima RESURS -DETECTA u potpunosti riješiti problem proračunskog deficita i već su najavili kolektivni godišnji odmor nakon dvogodišnjeg iscrpljujućeg mandata, poslije kojeg će prezentirati program gospodarskog oporavka utemeljen na pronalaženju unutarnjih resursa.

Viskopozicionirani izvor iz Vlade najavio je i mogućnost prijevremenih izbora s ciljem kapitaliziranja prvih pozitivnih rezultata “kukurikavaca”. Za SDLSN, S. Kuhar