NAPORI ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA OBILJEŽILI GODINU U EU

NAPORI ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA OBILJEŽILI GODINU U EU

Kriza ugrozila kolektivno pregovaranje

radno_mjesto390

ZAGREB U fokusu rasprava socijalnih partnera na europskoj razini tijekom prošle godine bilo je očuvanje radnih mjesta, odnosno sprečavanje otpuštanja. S obzirom na ekonomske prilike, izbor teme ne čudi, kao što ni ne čudi da se upravo tim pitanjem bavi i jedno od posljednjih istraživanja Eurofounda u kojem se objašnjava kako je ekonomska kriza, koja se u EU počela osjećati još sredinom 2008. godine, lani značajno utjecala na novilist_logozapošljavanje, tržište rada i industrijske odnose. Godinu je obilježio razvoj modela “kratkog” radnog vremena, odnosno projekt koji odgovor na ekonomski pad traži u pregovorima o smanjenju radnog vremena, plaća, obuci radnika u slobodno vrijeme ili i pomoći vlade kroz subvencije za skraćeno radno vrijeme.
Sindikati su najčešće pokretali akcije zbog rezova u javnom sektoru. Kriza je tako znatno utjecala na industrijske odnose i kolektivno pregovaranje. Zemlje poput Francuske, Poljske, Nizozemske odgovore su pokušale naći klasičnim modelom – pregovorima sa sindikatima stavljajući u fokus plaće i radno vrijeme. Istovremeno, taj model nije uspio, primjerice, u Španjolskoj ili Irskoj. Istraživanje pokazuje i da je u velikom broju zemalja, poduzećima otvorena mogućnost da odstupe od ispregovaranih uvjeta na sektorskoj ili nacionalnoj razini kada je riječ o uvjetima rada i plaćama.
Glavnina kolektivinm ugovorima uglavljene cijene rada, dogovorena je prije no što je započeo gospodarski pad, a recesija je značajno utjecala na ugovorena povećanja plaća za prošlu godinu. Tako je, primjerice, prosjek kolektivno ugovorenog rasta nominalnih plaća pao s 5 posto u 2008. na 4,2 posto u prošloj godini. No, kako je stopa inflacije oštro pala, prosječna je realna plaća lani porasla 2,9 posto u usporedbi s 0,5 posto koliko je realno rasla u 2008. godini. G. GALIĆ