NHS protiv političke promidžbe u Maksimiru

NHS protiv političke promidžbe u Maksimiru

Mirko_SlavkoPredsjednik NHS-a Krešimir Sever uputio je medijima priopćenje u kojem prosvjeduje protiv pozivanja političara na obilježavanje Međunarodnog praznika rada u Maksimiru 1. svibnja. “Zbog približavanja predstojećih izbora NHS i dalje smatra kako se nitko od političara ne bi trebao s prvosvibanjske pozornice u Maksimiru obraćati građanima, jer bez obzira što su u funkcijama vlasti, ipak ih javnost poistovjećuje i sa političkim strankama kojima pripadaju”. Pročitajte cijelo priopćenje…

Broj: 053-KS-04/03
Zagreb, 29. travnja 2003.
Sredstvima javnog priopćavanja

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Obzirom se, nakon jučer održane konferencije za sredstva javnog priopćavanja u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske, vezane uz obilježavanje 1. svibnja, međunarodnog praznika rada, na kojoj nije sudjelovao predstavnik Nezavisnih hrvatskih sindikata, u javnosti stječe dojam kako su i Nezavisni hrvatski sindikati promijenili svoj stav vezan uz pozivanje političara i davanje im prigode da se sa prvosvibanjske pozornice u Maksimiru obrate okupljenim građanima, dužni smo izvijestiti Vas sljedeće:

  1. Na sastanku sindikalnih središnjica vezanom uz obilježavanje 1. svibnja Nezavisni hrvatski sindikati su preglasani kod donošenja odluke o pozivanju i mogućem javnom obraćanju okupljenima od strane predstavnika vlasti.
  2. Nezavisni hrvatski sindikati nisu odstupili od stava da se ni ove godine na prvosvibanjsko okupljanje u Maksimiru posebno ne poziva nitko od političara, bez obzira na dužnost ili položaj koji u hrvatskom društvu zauzima, već da se uputi samo jedinstven poziv građanima.
  3. Zbog približavanja predstojećih izbora Nezavisni hrvatski sindikati i dalje smatraju kako se nitko od političara ne bi trebao sa prvosvibanjske pozornice u Maksimiru obraćati građanima, jer bez obzira što su u funkcijama vlasti, ipak ih javnost poistovjećuje i sa političkim strankama kojima pripadaju.
  4. Ova je godina na 1. hrvatskom svesindikalnom saboru proglašena Godinom borbe za dostojanstvo radnika i rada u Republici Hrvatskoj pa ni 1. svibnja, a u duhu promjena Zakona o radu koje nisu inicirali hrvatski radnici, političari ne bi trebali govoriti, jer, istina, skup nema jasna obilježja prosvjeda, ali bome nema niti slavljenička.

S poštovanjem

Nezavisni hrvatski sindikati
Predsjednik
Krešimir Sever