Nova TV: Ministarstvo pravosuđa, nalazište propusta i nepravilnosti

Ministarstvo pravosuđa, nalazište propusta i nepravilnosti

pravosudje1_dnhr111010

Zagreb, 11.10.2010., 21:42 | Ivana Ivanda

Nakon anonimne dojave, inspekcija je upala u Ministarstvo pravosuđa i otkrila more propusta – od nepoštivanja javnog natječaja, neobičnih koeficijenata plaća pa do čudnog preseljenja zaposlenika.

dnevnik.hrU ministarstvo pravosuđa inspekcija je upala 15 – tog srpnja, nakon anonimne dojave jednog službenika sindikatu. Na 15 gusto tipkanih stranica već sljedeći mjesec stigao je inspekcijski nalaz.

pravosudje2_dnhr111010

Za gledanje videa klikni na sliku

“Inspekcija je utvrdila u svom nadzoru da se postupalo u potpunosti nezakonito. Dakle, ako je bilo potreba da se žurno privremeno imenuju rukovodeći službenici to je trebala učiniti vlada koja jedina ima tu ovlast da imenuje najviše rukovodeće službenike,” uvjeren je Siniša Kuhar iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika
To se prije svega odnosi na pet ključnih uprava, ali i tajništvo ministarstva, čiji su ravnatelji postavljeni bez javnog natječaja. A na njima praktički priznaju krivnju. Tvrde, sve smo radili po zakonu, ali su ipak raspisali natječaj čime su utvrđene nepravilnosti.
Jedan od prozvanih je i Šibenčanin Branko Peran. Bivši prvi čovjek šibenske policije premješten je prvo u zagrebačku policiju, a potom pisanim sporazumom Karamarko-Šimonović stigao je na mjesto ravnatelja Uprave za zatvorski sustav.

pravosudje3_dnhr111010

“Nalaz inspekcije nisam ni vidio i ne mogu komentirati nešto što nisam vidio. Ja sam tu, obavljam te poslove i dat ću sve od sebe da ih obavim na što bolji način kako bih opravdao povjerenje ljudi koji su mi povjerili te poslove”, tvrdi Peran.
Novi natječaj tek je u tijeku. Postavlja se pitanja što ako ministar ne odabere nikoga od prijavljenih kandidata. Netko će tu funkciju ipak morati obavljati. Situacija je očito slična u svim ministarstvima, samo što u njih inspekcija nije upala

Pogledajte još…