NOVA TV o slučaju krapinskih vatrogasaca

NOVA TV o slučaju krapinskih vatrogasaca

NovaTV_JVPKrapina_Magdic

U Krapini već sad grcaju u problemima, račun tamošnje vatrogasne postrojbe več je treći dan za redom blokiran zbog tužbi vatrogasaca koji potražuju 860 tisuća kuna na koje imaju pravo.

Novinarka:
Vatrogasnu sirenu Krapinjani možda čuju posljednji put, automobil u plamenu ugašen je na željezničkom kolodvoru, u spremniku vatrogasnog vozila ima goriva za još jednu intervenciju, no ne i za povratak u garažu.

Stanko Presečki- vatrogasac:
A vjerojatno budemo morali negdje drugdje tražiti posao ako tu nećemo moći raditi.

Novinarka:
Svaki od jedanaestorice Krapinskih vatrogasaca od postrojbe potražuje između 35 i 40 tisuća kuna, dolaze na dežurstva no sad kad im je račun blokiran zakinuti su i za plaću.

Ni drugi mjesec za redom ne mire se sa činjenicom da grad kao njihov osnivać ne želi podmiriti dugovanja, jedno od kompromisnih rješenja isplate zaostataka u ratama u iduće tri godine gradonačelnik odbija.

NovaTV_JVPKrapina_Zajec

Povjerenik Zajec:
Ne mogu je staviti u stečaj, jer oni su dužni osigurati sredstva da Javna vatrogasna postrojba funkcionira, znači za plaće radnicima i za materijalne troškove.

Novinarka:
Tko će gasiti vatru u gradu i okolici ne zna se, grad još uvijek nema procjenu niti plan ugroženosti od požara.

Predsjednik odbora vatrogasaca Mladen Magdić:
Kompletan taj sjeverni dio Krapinsko-zagorske županije ostaje nezaštićen i ostaju nezaštičene te ostale općine, kao i granica sa Slovenijom. Isto tako auto-cesta, granični prijelazi koji su vrlo prometni, da ne govorimo i o drugim stvarima.

NovaTV_JVPKrapina_Magdic1

Novinarka:
U tek obnovljenu i useljenu zgradu gradskog poglavarstva sindikat će idućih dana poslati financijsku policiju, no čini se da to kao i kaznena prijava zbog kršenja Zakona o vatrogastvu gradonačelnika Josipa Horvata ne zabrinjavaju, drugi dan za redom preko tajnice porućuje kako nema vremena za novinare…