NOVA TV: Vatrogasci od Čačića traže javnu ispriku

NOVA TV: Vatrogasci od Čačića traže javnu ispriku

cacic_NovaTV120807_13

cacic_NovaTV120807_film2NAJAVA: Izjava Radimira Čačića o požarima i načinu njihova gašenja izazvala je žestoku reakciju među vatrogascima.

Kažu da je takva izjava ljudski i politički nekorektna i štetna. Stoga od čačića traže javnu ispriku.

TON RADIMIR ČAČIĆ: “Izgori sve što može izgoriti. Kad vjetar stane onda se požar ugasi, ne. Mislim, ako je to način kako rješavamo pitanje požara, onda tako možemo i dalje, he, he.

Nakon što je NovaTV emitirala ovu izjavu, telefoni u redakciji ne prestaju zvoniti.

Reagirao je i zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika Tomislav Vuko. Tvrdi da je Radimir Čačić ovom izjavom uvrijedio vatrogasce iz cijele Hrvatske koji su tjednima požrtvovno gasili priobalje.

TON TOMISLAV VUKO: “Kako ko je želio, tko je htio od svih dužnosnika, a najveća većina je došla ovdje i vidjela što rade vatrogasci. Onaj tko je želio mogao je doći, tko nije želio nije došao. Kad vi radite neki posao i dajete svog sebe, imate nekoliko ozlijeđenih vatrogasaca, normalno da im ovakva izjava ne ide nikako u prilog. Sigurno da smo ogorčeni.

U sindikatu vatrogasaca tvrde da je čačić ili nedovoljno informiran ili požare želi iskoristiti u političjke svrhe.

Od HNS-a traže da se izjasni je li ova izjava njihov službeni stav o hrvatskim vatrogascima. Podsjećaju Čačića da je 35 vatrogasaca iz Varaždina sudjelovalo u gašenju požara oko Dubrovnika.

TON MLADEN MAGDIĆ: “Mislimo da bi se gospodin Čačić trebao informirati kod varaždinskog župana koliko i što rade njegovi vatrogasci i nakon toga ne bi mogao dati ovakve izjave koje su stvarno uvredljive i ovim putem tražim od njega javnu ispriku za sve hrvatske vatrogasce.

Vatrogasci kažu da o njihovom poslu najbolje govore brojke. Unatoč najtežoj požarnoj sezoni zadnjih godina nitko nije poginuo, ozlijeđena su samo dva vatrogasca, izgorjela je jedna kuća i tri vatrogasna vozila što je, zaključuju, zanemarivo s obzirom na broj požara.

 

 

Pročitajte još…

Čačić: “Kad vjetar stane onda se požar ugasi”. Vatrogasci zgroženi

Cacic_NovaTV120807

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske s nevjericom i zaprepaštenjem je reagirao na istup predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, kandidata za premijera i Varaždinskog župana, Radimira Čačića, u Dnevniku Nove TV, 11. kolovoza, u kojem je komentirao požare na priobalju.

U cijelosti donosimo priopćenje koje je Sindikat dostavio Hrvatskoj narodnoj stranci i Novoj TV.

DnevnikNovaLogo“Gospodin Čačić je tom prigodom rekao sljedeće: “Izgori sve što može izgoriti, kad vjetar stane onda se požar ugasi, ne. Mislim, ako je to način kako rješavamo pitanje požara, onda tako možemo i dalje, he,he.” Iz ovog lakonskog omalovažavanja svega što su hrvatski vatrogasci, profesionalni i pripadnici DVD-a, učinili i čine u borbi s vatrenom stihijom na Jadranu ovoga ljeta, kao i građani koji su im pri tome pomogli, možemo samo zakljuciti kako gospodin Čačić, ili nije dovoljno informiran o naporima hrvatskih vatrogasaca, ili je vatru odlučio iskoristiti u političke svrhe. No, ako ovakav, po našem mišljenju, ljudski i politički nekorektan i štetan istup gospodina Čačića kao kandidata za premijera možemo smjestiti u okvire negativne kampanje uoči Cacic_NovaTV110807_3_220parlamentarnih izbora, neshvatljivo nam je da Varaždinski župan, iz čije je županije samo zbog obrane Dubrovnika od požara mobilizirano 35 profesionalnih vatrogasaca i pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, njihove napore opisuje kao čekanje da se vatra ugasi sama od sebe, kad stane vjetar. Mnogi su se hrvatski vatrogasci i sugrađani gospodina Čačića ovoga ljeta izložili pogibelji gaseći požare u priobalju, a o tome koliko su taj posao profesionalno i učinkovito odradili najbolje svjedoči činjenica da su usprkos jednoj od najtežih požarnih sezona posljednjih godina teže ozlijeđena samo dva vatrogasca, izgorjela je jedna kuca i tri vatrogasna vozila. Samo iz navedenog razvidno je da hrvatski vatrogasci, pa tako i oni iz Varaždinske županije, nisu u priobalju turisti koji cekaju da se požari ugase sami od sebe. Stoga nas zanima jesu li ovakve olake kvalifikacije rada i učinka hrvatskih vatrogasaca ujedno i stav Hrvatske narodne stranke, te Vas molimo da Sindikatu, hrvatskim vatrogascima i građanima pojasnite što je gospodin Čačić mislio i u čije je ime izrekao svoju kritiku na račun hrvatskih vatrogasaca.”

Saznajte više…

Sindikat: “Misli li Čačić da se požar gasi sam od sebe?”

ZAGREB – Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske reagirao je danas na komentar u vezi s požarima u priobalju predsjednika Središnjeg odbora HNS-a Radimira Čačića ocijenivši ga “ljudski i politički nekorektnim i štetnim”.

cacic_VL120807_374

Sindikat u priopćenju navodi da “s nevjericom i zaprepaštenjem reagira na istup predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, kandidata za premijera i varaždinskog župana vl_logoRadimira Čačića u dnevniku Nove TV 11. kolovoza, kada je”, kako ga citiraju, “rekao: “Izgori sve što može izgoriti, kad vjetar stane onda se požar ugasi, ne. Mislim, ako je to način kako rješavamo pitanje požara, onda tako možemo i dalje.

Cacic_SD130807
Slobodna Dalmacija, 14. kolovoza 2008.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika u priopćenju navodi kako ih zanima “jesu li takve olake kvalifikacije rada i učinka hrvatskih vatrogasaca ujedno i stav Hrvatske narodne stranke”, te mole HNS da Sindikatu, hrvatskim vatrogascima i građanima pojasne što je Čačić mislio i u čije je ime izrekao svoju kritiku na račun hrvatskih vatrogasaca.

Navode kako iz tog “lakonskog omalovažavanja svega što su hrvatski vatrogasci, profesionalni i pripadnici DVD-a, učinili i čine u borbi s vatrenom stihijom na Jadranu ovoga ljeta, kao i građani koji su im pri tome pomogli, mogu samo zaključiti kako gospodin Čačić ili nije dovoljno informiran o naporima hrvatskih vatrogasaca ili je vatru odlučio iskoristiti u političke svrhe”.

“No, ako ovakav, po našem mišljenju, ljudski i politički nekorektan i štetan istup gospodina Čačića kao kandidata za premijera možemo smjestiti u okvire negativne kampanje uoči parlamentarnih izbora, neshvatljivo nam je da varaždinski župan, iz čije je županije samo zbog obrane Dubrovnika od požara mobilizirano 35 profesionalnih vatrogasaca i pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, njihove napore opisuje kao čekanje da se vatra ugasi sama od sebe, kad stane vjetar”, navodi Sindikat.

Također navodi da su se mnogi hrvatski vatrogasci i sugrađani gospodina Čačića ovoga ljeta izložili pogibelji gaseći požare u priobalju, a o tome koliko su taj posao profesionalno i učinkovito odradili najbolje svjedoči činjenica da su usprkos jednoj od najtežih požarnih sezona posljednjih godina teže ozlijeđena samo dva vatrogasca, izgorjela je jedna kuća i tri vatrogasna vozila.

SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REAGIRA NA ČAČIĆEV KOMENTAR O POŽARIMA

ZAGREB, 13. kolovoza 2007. (Hina) –  Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske reagirao je danas na komentar u vezi s požarima u priobalju predsjednika Središnjeg odbora HNS-a Radimira Čačića  ocijenivši ga “ljudski i politički nekorektnim i štetnim“.
hinabannSindikat u priopćenju navodi da “s nevjericom i zaprepaštenjem reagira na istup predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, kandidata za premijera i varaždinskog župana Radimira Čačića u dnevniku Nove TV 11. kolovoza, kada je”, kako ga citiraju, “rekao: “Izgori sve što može izgoriti, kad vjetar stane onda se požar ugasi, ne. Mislim, ako je to način kako rješavamo pitanje požara, onda tako možemo i dalje.
Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika u priopćenju navodi kako ih zanima “jesu li takve olake kvalifikacije rada i učinka hrvatskih vatrogasaca ujedno i stav Hrvatske narodne stranke“, te mole HNS da Sindikatu, hrvatskim vatrogascima i građanima pojasne što je Čačić mislio i u čije je ime izrekao svoju kritiku na račun hrvatskih vatrogasaca.

Cacic_NovaTV110807_2_220Navode kako iz tog “lakonskog omalovažavanja svega što su hrvatski vatrogasci, profesionalni i pripadnici DVD-a, učinili i čine u borbi s vatrenom stihijom na Jadranu ovoga ljeta, kao i građani koji su im pri tome pomogli, mogu samo zaključiti kako gospodin Čačić ili nije dovoljno informiran o naporima hrvatskih vatrogasaca ili je vatru odlučio iskoristiti u političke svrhe“.
No, ako ovakav, po našem mišljenju, ljudski i politički nekorektan i štetan istup gospodina Čačića kao kandidata za premijera možemo smjestiti u okvire negativne kampanje uoči parlamentarnih izbora, neshvatljivo nam je da varaždinski župan, iz čije je županije samo zbog obrane Dubrovnika od požara mobilizirano 35 profesionalnih vatrogasaca i pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, njihove napore opisuje kao čekanje da se vatra ugasi sama od sebe, kad stane vjetar“, navodi Sindikat.
Također navodi da su se mnogi hrvatski vatrogasci i sugrađani gospodina Čačića ovoga ljeta izložili pogibelji gaseći požare u priobalju, a o tome koliko su taj posao profesionalno i učinkovito odradili najbolje svjedoči činjenica da su usprkos jednoj od najtežih požarnih sezona posljednjih godina teže ozlijeđena samo dva vatrogasca, izgorjela je jedna kuća i tri vatrogasna vozila.

Vjesnik, 14. kolovoza 2008.
Vjesnik, 14. kolovoza 2008.