NOVI LIST: Smijenjen sindikalist koji je pročelnicu Carine optužio za malverzacije

NOVI LIST: Smijenjen sindikalist koji je pročelnicu Carine optužio za malverzacije

NAKON NAPADA I PROZIVKI NA RAD ČELNIH LJUDI CARINARNICE ŠIBENIK, JUČER ODRŽANA IZVANREDNA SKUPŠTINA PODRUŽNICE CARINSKOG SINDIKATA

Prozvana pročelnica Carinarnice Šibenik. Semira Škugor, zbog brojnih zloporaba ovlasti i položaja

novilist_logoŠIBENIK – Nakon što je optužio pročelnicu šibenske Carinarnice, Semiru Škugor, za brojne malverzacije i protuzakonitosti u radu, sindikalni povjerenik Goran Vlahov smijenjen je sa svoje funkcije na jučerašnjoj izvanrednoj skupštini! Put Šibenika, nakon Vlahovovih istupa, potegnuo je i Darko Cvrković, predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske, koji je na konferenciji za novinare naglasio kako sindikat ne stoji iza Vlahovovih izjava i ocjena rada Semire Škugor, te da je šibenski sindikalist smijenjen jer je prekoračio svoje ovlasti i zloupotrebio položaj povjerenika.

Darko Cvrković, predsjednik Sindikata carinika Hrvatske i Ivica Zadro, novi povjerenik
Darko Cvrković, predsjednik Sindikata carinika Hrvatske i Ivica Zadro, novi povjerenik

Goran Vlahov je sa Antom Ivasom, povjerenikom podružnice Sindikata državnih sužbenika, prije tri dana, naime, prozvao je pročelnicu Carinarnice Šibenik, Semiru Škugor, da je počinila brojne zlouporabe ovlasti i položaja, a kao dio primjera je naveo da je sama mimo pravila carinila tekstil za tvrtku Paradiso, brod tvrtke Laguna Trade u vlasništvu Franje Pašalića koji je usprkos tome što ima 16 metara i četiri motora carinila na 20 tisuća eura. Sindikalisti su najavili da će svu dokumentaciju koja dokazuje protuzakonitosti predati Državnom odvjetništvu i USKOK-u, pročelnica Semira Škugor nije htjela komentirati optužbe, a iz Carinske uprave su javili kako po papirima šibenske carinarnice vršlja unutarnja kontrola. Predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske, Darko Crvković, pak, istaknuo je jučer kako je riječ o Vlahovovom osobnom istupu od kojega se CSH ograđuje, te je napomenuo kako Goran Vlahov nije podnosio godišnja i financijska izviješća o radu podružnice.
– Izvanrednu skupštinu na kojoj se namjeravala provesti smjena Gorana Vlahova zakazali smo prije osam dana, a on je u međuvremenu izišao u javnosti kao povjerenik podružnice sindikata što nije smio. Osim što nije predavao izviješća, nije htio niti upisivati nove članove u sindikat iako on nema pravo odlučivati tko će biti član, a tko ne, a prema informacijama s kojima raspolažemo prekoračio je svoje ovlasti i bio u sukobu interesa jer je, primjerice, od raznih gospodarstvenika tražio financijsku pomoć za organiziranje spoortskih igara carinika iako sve troškove snosi Ministarstvo financija te nije imao zašto tražiti novac. – rekao je Cvrković dodavši kako smatra da su optužbe koje je dojučerašnji sindikalni povjerenik Goran Vlahov plasirao o Semiri Škugor neutemeljene. Za novog povjerenika podružnice Carinskog sindikata na izvanrednoj skupštini izabran je Ivica Zadro, a smijenjeni Goran Vlahov kazao je kako odluku o smjeni ne priznaje.
– Smijenjen sam iz samo jednog razloga, jer sam javnost upoznao sa protuzakonitostima koje godinama provodi Semira Škugor. Pri tome ostajem, jer imam sve potrebne dokumente i ako treba sam ću podignuti kaznenu prijavu protiv nje. Iz Carinske uprave od mene i povjerenika Sindikata državnih službenika Ante Ivasa, tražili su da ne izlazimo s ovim podacima u javnost dok oni ne odrade posao. Očito su kalkulirali s rokovima jer se žele riješiti i mene i Semire Škugor. Nju mogu lako smijeniti, ali mene neće jer se od moga istupa ogradio samo Darko Cvrković, ali ne i predsjedništvo i članovi Carinskog sindikata. Također, imam i podršku Sindikata državnih službenika. Na skupštini Carinskog sindikata Hrvatske koja će se sljedećeg tjedna održati u Zadru zatražit ću poništavanje odluke o mojoj smjeni, koju ne priznajem, kao i veliki dio članova predsjedništva – dodao je Goran Vlahov otkrivši kako će od Predsjedništva CSH-a zatražiti smjenu Darka Cvrkovića. Zorana LAZINICA