O PROJEKTU CARDS 2003 “JAČANJE KAPACITETA UPRAVNE DECENTRALIZACIJE”

O PROJEKTU CARDS 2003 “JAČANJE KAPACITETA UPRAVNE DECENTRALIZACIJE”

SDUU190906_decentralizacija

ZAGREB, 19. rujna 2006. (Hina) –  U Središnjem državnom uredu za upravu danas je prezentirano Izvješće o procjeni sustava lokalne samouprave, uključujući tekuće rasprave o decentralizaciji, smjernice politike decentralizacije, te organizacijsku podršku.
Izvješće je članovima Upravljačkog odbora za provedbu projekta CARDS 2003 “Jačanje kapaciteta upravne decentralizacije” prezentirao voditelj tima Projekta EU CARDS 2003 Giovanni Morsiani, priopćeno je iz Središnjeg ureda za državnu upravu.
Sudionici sastanka su se složili kako je potrebno pronaći optimalnu razinu za planiranje i provedbu decentralizacije u Republici Hrvatskoj, prilagoditi zakonsku regulativu, te standardizirati uslugu koja će se decentralizirati. Nazočni su bili pomoćnik ministra financija Niko Raič, te državni tajnici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Davor Mrduljaš, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Ante Zvonimir Golem, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Nevio Šetić, predstojnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić te zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU Davor Čilić.
Sastanku je nazočila i Ritva Heikkinen iz Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj.