Odbor mladih SDLSN-a predložio Bauku “Operativni plan za suzbijanje rada na crno u državnoj upravi”

Odbor mladih SDLSN-a predložio Bauku “Operativni plan za suzbijanje rada na crno u državnoj upravi”

bauk_operativni_plan

…za povećanje klikni na sliku

(SDLSN, 27. ožujka 2012.) Odbor mladih Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH održao je tijekom vikenda u Kumrovcu kreativnu likovnu radionicu u kojoj su oni na kojima počiva budućnost Sindikata i društva upregnuli svoje glavice i ručice kako bi na sebi svojstven način doprinjeli boljoj hrvatskoj budućnosti.

sdlsn_www220Tema radionice bila je tipična sindikalna – suzbijanje rada na crno u tijelima državne uprave, a inspiraciju za svoj uradak sindikalna mladež crpila je iz pomalo bizarnog slučaja rada na crno u državnom tijelu, za ovu prigodu znakovitog naziva – Ministarstvo socijalne politike i mladih.
Iako su sindikalni seniori već reagirali na ovu neprihvatljivu društvenu pojavu, uputivši ozbiljan dopis ministru uprave, mladež SDLSN-a odlučila je Arsenu Bauku pomoći na najpraktičniji mogući način, izradom slikovnog “Operativnog plana (vodića) za suzbijanje rada na crno u državnoj upravi”, koji Bračanina na privremenom radu u Zagrebu vodi od zgrade Ministarstva uprave u Maksimirskoj ulici, sve do sobe 116 u Ministarstvu socijalne politike i mladih na Trgu hrvatskih velikana broj 6, u kojoj radi “neslužbena” državna službenica Dubravka Marušić.

marusic_plocica390

Mladi sindikalci i državni službenici vjeruju da će mladi ministar uprave sa simpatijom prihvatiti njihov nevješti, ali iskreni pokušaj da državna uprava postane primjer transparentnog i zakonitog zapošljavanja. S.Kuhar