Odbor vatrogasaca SDLSN pisao Sanaderu: U operacionalizaciji zaključaka Vlade od 12. veljače može se koristiti prijedlog ustroja vatrogastva SDLSN iz 2000. godine!

Odbor vatrogasaca SDLSN pisao Sanaderu: U operacionalizaciji zaključaka Vlade od 12. veljače može se koristiti prijedlog ustroja vatrogastva SDLSN iz 2000. godine!

(SDLSN, 26. veljače) Odbor vatrogasaca SDLSN uputio je dana premijeru Sanaderu dopis u kojem ga podsjeća da se Vlada pri operacionalizaciji zaključaka od 12. veljače o potrebi donošenja zakona kojim će se osigurati da se sjednog mjesta upravlja svim hitnim službama u državi, kao i zakona koji će jasno definirati odgovornost i zapovijedanje od državne do lokalne razine, uz pretpostavljenu profesionalizaciju zapovijedanja u vatrogastvu, može koristiti prijedlogom ustroja vatrogastva koji je Odbor dostavio MUP-u u studenome 2000. godine.

Zamjenik  ministra unutarnjih poslova ocijenio je prijedlog novog ustroja vatrogastva prihvatljivijim od onoga Hrvatske vatrogasne zajednice. Hoće li se on koristiti u izradi novih zakon o vatrogastvu?
Zamjenik ministra unutarnjih poslova ocijenio je prijedlog novog ustroja vatrogastva prihvatljivijim od onoga Hrvatske vatrogasne zajednice. Hoće li se on koristiti u izradi novih zakon o vatrogastvu?

SDLSN_vatrogastvo_prijedlog2_374

Prijedlog je od strane zamjenika ministra unutarnjih poslova ocijenjen kao prihvatljiviji od onoga koji je dostavila Hrvatska vatrogasna zajednica, a Sindikat podsjeća premijera, potpredsjednicu Kosor, ministra Mlinarića i glavnog vatrogasnog zapovjednika Jurina, kako je on i danas više nego aktualan.

Stoga Vas molimo da, u operacionalizaciji zaključaka sa sjednice Vlade od 12. veljače ove godine, koristite iskustvo i kvalitetne prijedloge Sindikata kao socijalnog partenra kojem jedini cilj nije samo i isključivo promicanje materijalnih interesa svojih članova, nego i promišljanje i unaprjeđenje vatrogastva u službi sigurnosti i općeg dobra svih građana Hrvatske.“, stoji u dopisu Sindikata.

SDLSN_vatrogastvo_Vladi1_500

SDLSN_vatrogastvo_Vladi2_500

SDLSN_vatrogastvo_prijedlog1_500

SDLSN_vatrogastvo_prijedlog2_500