ODOBREN PROJEKT ZA EDUKACIJU ČLANOVA SDLSN RH

Dragi članovi,

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je SDLSN dobio podršku za projekt Jačanje socijalnog dijaloga u javnom sektoru Hrvatske od strane Norveške kroz Norveški fondovi 2014.-2021., u okviru programa „Socijalni dijalog – dostojanstveni rad“.

Iznos projekta je 101,830 eura, od toga 91.000,00 eura je od Norveških fondova, a 10.830,00 je sufinanciranje od strane SDLSN.

Projekt će trajati 14 mjeseci, od 1. siječnja 2021. do 28. veljače 2022.

Svrha projekta je doprinijeti poboljšanju socijalnog dijaloga i suradnje te će se baviti područjima kao što su: kolektivno pregovaranje, dostojanstveni rad, ravnopravnost spolova i nediskriminacija na radnom mjestu, ravnoteža između poslovnog i privatnog života te socijalni dijalog u javnom sektoru.

Kroz razne aktivnosti predviđene u projektu, naši članovi će imati mogućnost sudjelovati na izradi analize radnih odnosa u javnom sektoru, radionicama o kolektivnom pregovaranju, radionicama o upravljanje stresom, tematskim okruglim stolovima te kampanji za povećanje vidljivosti sindikata. Predviđeno je da neposredno u projektnim aktivnostima sudjeluje 240 članova i članica sindikata, povjerenika i djelatnija SDLSN iz svih regija Hrvatske.

Projektne aktivnosti će se održati u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Zadru.

S ovim projektom želimo započeti novo poglavlje u razvijanju programa za osposobljavanje te ulaganje u jačanju ljudskih kapaciteta budućih generacija sindikalista.

S poštovanjem